Ivanka Trump, de dochter en adviseur van de Amerikaanse president Donald Trump, heeft op de elektronicabeurs CES in Las Vegas afgelopen dinsdag ongeveer veertig minuten gesproken, ondanks de golf aan negatieve reacties op Twitter en Facebook waar sommigen opriepen tot #BoycottCES.

Aangezien het land nogal verdeeld is over haar vader als POTUS (President of the United States), zou je een gemengde reactie verwachten tijdens het optreden van zijn dochter voor een zwaar techpubliek. Maar niemand riep “boe.”

Ik zat op de voorste rij en iedereen klapte en toonde respect voor Ivanka Trump. Echt negatieve reacties waren niet te horen onder het publiek tijdens het gesprek tussen Trump en Gary Shapiro, de voorzitter van de Amerikaanse Consumentenbond voor elektronica.

Hier zijn een paar punten uit Ivanka’s toespraak van dinsdag:

Over economische groei. Ivanka Trump zei dat ze zich “voornamelijk richt op beleid dat groei stimuleert”, zoals het mogelijk maken van een “klimaat waarin bedrijven kunnen investeren in Amerikaanse ondernemingen.”

Ze zei dat ze veel geeft om "beleid dat voortbouwt op belastingverlagingen en deregulering en dat de weg voor Amerikanen plaveit om fantastische carrières op te bouwen in deze bloeiende economie."

Over wat zij de 'blauwe boordengolf' noemt, verwijzend naar Amerikaanse arbeiders. "De lonen stijgen het snelst bij de onderste twintig procent [van de inkomensladder, red']", zei Trump. "Technologie is de brandstof voor productiviteit, maar we zijn hier om te praten over hoe banen zich ontwikkelen en veranderen. In veel sectoren zijn technologische toepassingen en het begrip ervan noodzakelijk om in de toekomst hetzelfde te bereiken als vandaag."

Over innovatie. Trump gaf aan dat innovatie een "netto banenproducent" is, waarmee ze bedoelt dat er niet per se banen door verloren gaan en dat innovatie"op de lange termijn zal zorgen voor een meer inclusieve groei."

"Gehandicapte Amerikanen zullen robotachtige hulpmiddelen kunnen gebruiken om taken te doen die zij anders niet zouden kunnen doen", aldus Trump. "Dat gezegd hebbende is het onze verantwoordelijkheid, als we nadenken over dit land en de gezondheid van alle Amerikanen, om te anticiperen op disruptie, op de lange of korte termijn. We moeten ook met een plan komen om te helpen bij de overgang die mensen moeten maken."

Over immigratie. Gary Shapiro merkte op dat zijn moeder en die van Ivanka beide immigranten zijn en dat immigranten "onevenredig meer bedrijven en banen creëren." In antwoord hierop zei Trump dat immigranten heel belangrijk zijn voor het verhaal van Amerika, maar dat "ons immigratiesysteem totaal gebrekkig is."

"Als je ons systeem vergelijkt met dat van Canada … denk ik dat er sprake is van tweeledigheid. Dat moet worden herzien", aldus Ivanka Trump. "Immigratie kan vaardigheden van gemarginaliseerde Amerikanen niet vervangen. We moeten allebei doen: we moeten het grootste talent van de wereld werven en behouden, maar we moeten ook investeren in Amerikaanse werknemers aan de zijlijn en ze de arbeidsmarkt op helpen. En dat kunnen we niet importeren."

Lees  meer over Ivanka Trump: