De oplettende kijker heeft het waarschijnlijk al opgemerkt: toen Donald Trump dinsdagavond aankondigde in 2024 opnieuw mee te willen doen met de Amerikaanse presidentsverkiezingen, schitterde zijn oudste dochter Ivanka door afwezigheid.

Opvallend, want twee zonen van Donald Trump, Barron en Eric, en zijn echtgenote Melania waren wel aanwezig. Evenals Jared Kushner, de man van Ivanka.

Wat was er aan de hand met Ivanka? Dat bleek al snel uit een verklaring die ze nog dezelfde dag liet uitgaan.

“Ik hou erg veel van mijn vader”, schreef Ivanka volgens ABC-journalist Katherine Faulders, die de verklaring van de oudste dochter van Donald Trump in handen heeft. “Deze keer kies ik ervoor om prioriteit te geven aan mijn kinderen en het privéleven. Ik ben niet van plan om bij de politiek betrokken te zijn.”

Ivanka Trump was had prominent rol tijdens eerste termijn van Donald Trump als president

Ivanke Trump werd gezien als een invloedrijke politieke figuur en tijdens de eerste presidentstermijn van haar vader. Ze hield in 2020 een toespraak tijdens de conventie van het Republikeins Nationaal Comité (RNC). Ook was ze een senior adviseur in het Witte Huis.

"Hoewel ik altijd van mijn vader zal houden en hem zal steunen, zal ik dat in de toekomst buiten de politieke arena doen", schrijft Ivanka in de verklaring. "Ik ben dankbaar dat ik de eer heb gehad het Amerikaanse volk te dienen en ik zal altijd trots blijven op veel van de prestaties van onze regering."

Ivanka leek zich al langere tijd van haar vader te distantiëren. Zo schaarde ze zich niet achter de claim van haar vader dat de presidentsverkiezingen van 2020 oneerlijk zijn verlopen. Ze gaf eerder aan dat ze de analyse van voormalig minister van justitie William Barr "accepteerde" dat er geen substantiële fraude had plaatsgevonden tijdens de verkiezingen die de Democraat Joe Biden won.

Eerder deze maand wisten tv-zender CNN op basis van ingewijden te vertellen dat Ivanka "nooit" opnieuw politiek adviseur zou willen worden van haar vader. Ze zou "klaar" zijn met de politiek.

LEES OOK: Democraten hebben bij voorverkiezingen extreme Republikeinse kandidaten gesteund: die omstreden aanpak lijkt succesvol