Apple was al nooit de goedkoopste, maar de iPhone X spant de kroon. Het nieuwste toptoestel van het bedrijf kost in Nederland 1.159 euro.

Dat is veel geld voor een telefoon, maar je krijgt dan ook een hoop: een iPhone met een geheel nieuw ontwerp, een 5,8-inch scherm zonder randen, ontgrendelen met gezichtsherkenning en twee camera’s aan de achterkant met optische stabilisatie.

Iedereen moet zelf maar beslissen of de iPhone X dat bedrag waard is. Wat in ieder geval opvalt, is het prijsverschil met andere landen.

Zo kost de iPhone X in de Verenigde Staten 999 dollar, omgerekend zo’n 837 euro. Let wel, dit is exclusief btw die per staat verschilt. De Nederlandse prijs is inclusief 21 procent btw.

Zelfs als je dit meeneemt, kan het nog steeds bijna uit om een weekendtrip naar New York te combineren met het kopen van de iPhone X in de Apple Store op Fifth Avenue.

Hoe zit dat met andere landen? Wij inventariseerden hoeveel de iPhone X kost in dertig landen en rekenden de prijzen om naar euro's. Japan springt er daarbij uit als goedkope optie, in Hongarije is de iPhone X omgerekend het duurst.


Op een wereldkaart ziet dat er zo uit. In Noord-Amerika en Azië is de iPhone X minder duur dan in Nederland. Ook in sommige eurolanden ben je iets goedkoper uit, al ben je in bijvoorbeeld Italië en Finland een paar tientjes meer kwijt.


Zet je de prijzen onder elkaar, dan zie je dat in de meeste landen de iPhone X zo rond de 1.150 euro kost. Maar er zijn enkele uitschieters naar beneden, zoals Hong Kong, Japan en de Verenigde Arabische Emiraten.