Volgende maand presenteert Apple net als ieder jaar de nieuwe modellen van de iPhone. En dankzij de geruchtenmolen hebben we al een redelijk goed idee van hoe die eruit gaan zien.

Op basis van de geruchten zijn al meerdere dummy-modellen van de nieuwe toestellen gemaakt, en verschillende YouTubers laten die maar wat graag aan hun volgers zien.

We weten natuurlijk niet zeker dat de nieuwe iPhones er zo uit gaan zien, maar de kans is groot dat de echte toestellen er niet veel van verschillen. En zeg nou zelf: geruchten bespreken op basis van foto’s is toch veel leuker dan met een saaie lijst van specificaties?

Dit is wat we kunnen verwachten van de nieuwe iPhones:


Meerdere prominente YouTubers in de techwereld, zoals Marques Brownlee (aka MKBHD), Lewis Hilsenteger van Unbox Therapy, en Dave Lee, hebben hun handen weten te leggen op dummy’s van de iPhone 11.

Foto: YouTube/MKBHD

De dummy’s komen uit China en Brownlee is de enige die vertelt waar hij het model vandaan heeft. Hij kreeg zijn dummy van Sonny Dickson, een bekende bron op het gebied van Apple-nieuws. Hij lekt al jaren foto’s van nieuwe modellen.

Foto: YouTube/Dave Lee

Volgens iedereen die de dummy’s in zijn handen heeft gehad, lijkt het erop dat Apple dit jaar met drie nieuwe modellen komt: de opvolgers van de iPhone XR, XS en XS Max.

Lees ook op Business Insider

Foto: YouTube/Dave Lee

Hopelijk laat Apple het verwarrende systeem met de Romeinse cijfers los. Veel mensen hebben nog steeds geen idee hoe ze XR en XS moeten uitspreken, terwijl Apple benadrukt dat de modellen “ten R” en “ten S” heten. Het lijkt erop dat deze modellen de iPhone 11, 11R, en 11 Max gaan heten.

Foto: YouTube/MKBHD

Volgens de meeste bronnen zullen de nieuwe modellen lijken op de modellen die Apple vorig jaar uitbracht. Dat levert het techbedrijf kritiek op, want dat betekent dat er op het gebied van design weinig vernieuwends gebeurt.

Foto: YouTube/Dave Lee

De grootste en duidelijkste verandering is de camera aan de achterkant. Het lijkt erop dat Apple voor een systeem met drie lenzen kiest, waaronder een lens met een heel grote hoek en een telelens. Hoe het die hardware inzet in nieuwe software, is nog onduidelijk.

Foto: YouTube/Unbox Therapy

Als je de dummy’s van de nieuwe iPhones vergelijkt met de iPhone XS, lijkt de enige verandering de camera te zijn.

Foto: YouTube/Unbox Therapy

Hilsenteger heeft een eigen dummy laten maken op basis van geruchten die hij betrouwbaarder vond. Zijn dummy ziet er dan ook iets anders uit dan de andere.

Foto: YouTube/Unbox Therapy

Het lijkt erop dat de camera op de dummy van Hilsenteger meer geïntegreerd is in het ontwerp van de iPhone. Bij de andere dummy’s ligt er een zwarte cameramodule op het model, ongeacht welke kleur de iPhone zelf heeft.

Foto: YouTube/Unbox Therapy

Apple-blogger Bejamin Mayo heeft in ieder geval vertrouwen in de dummy van Hilsenteger. Mayo denkt dat die beter overeenkomt met de geruchten dan de andere dummy’s. Maar we zullen het tot september niet zeker weten.

Foto: YouTube/Unbox Therapy

Bron: Twitter


Het ontwerp van de onderstaande telefoon is gebaseerd op geruchten en schema’s die Steve Hemmerstoffer, ook wel bekend als OnLeaks, heeft verspreid. Ook hij is een bekende bron van lekken in de techwereld.

Foto: Twitter/OnLeaks

De dummy van Hilsenteger is bijna identiek aan de schema’s van Hemmerstoffer.

Foto: Twitter/OnLeaks

Als je de dummy van Hilsenteger vergelijkt met andere dummy’s, zie je een paar subtiele verschillen. Zo is de mute-knop op de dummy van Hilsenteger rond, terwijl de andere dummy’s een mute-knop hebben die lijkt op die van oudere iPhone-modellen.

Foto: YouTube/Unbox Therapy

Al met al lijkt de nieuwe iPhone dus behoorlijk veel op de oudere modellen. Hopelijk kiest Apple toch voor een iets origineler ontwerp, en zorgt het bedrijf er ook meteen voor dat de modellen 5G-ondersteuning hebben.

Foto: YouTube/Unbox Therapy

Als je de dummy-modellen in actie wilt zien, is het leuk om de video’s op YouTube te bekijken. Dit is die van Brownlee:


Hier is die van Lee:


En dit is die van Unbox Therapy:


Lees meer over smartphones: