Hoe zit het met de financiële zelfredzaamheid van vrouwen? En wanneer ben je eigenlijk zelfredzaam? Volgens het Nibud dat iemand 1300 euro netto per maand moet meenemen. Dat betekent wel dat je je met dat inkomen ook staande moet zien te houden ten midden van steeds verder oplopende kosten.

Patricia Bogaerts wil vrouwen meer zelfbewust maken van hun financiële situatie en ze empoweren om ook zelfredzaam te zijn. Dat doet zij ondermeer als oprichter van het all female handelsplatform Fem-Invest. Daarmee is ze ook verantwoordelijk voor de lancering van de handelsrobot Fem Trade.

Tijdens de online talkshow Busines Insider Live: Crypto! gaf hoofd Patricia Bogaerts een overzicht van drie aspecten die je kunnen helpen bij het creëren van zelfredzaamheid. Het gaat dan om een goede financiële kennis, voldoende inkomen en een buffer om tegenslagen op te kunnen vangen. Dat zijn natuurlijk ook voor mannen goede punten voor degelijk vermogensbeheer. 

Vrouwen die niet per se over enorme vermogens beschikken, begeleiden bij de eerste stappen richting zelfstandigheid; dat is Patricia’s missie.

Bekijk het videofragment waarin Patricia ingaat op op beleggen in crypto en het opbouwen van een gezonde financiële situatie.

Op donderdag 23 juni keken meer dan 10.000 live mensen naar de nieuwe editie van de online talkshow Business Insider Live: Crypto! Uitzending gemist? Kijk hier de hele uitzending terug!

Onder leiding van presentator Joost Hoebink lieten tafelgasten Lucas Wensing (CEO van cryptovermogensbeheerder AMDAX), Patricia Bogaerts (Fem-Invest) en Krijn Soeteman (wetenschapsjournalist, auteur van onder meer Cryptovaluta voor Dummies) hun licht schijnen over de actuele stand van zaken op de cryptomarkt en slimme beleggingsstrategieën.

Hoofd beleggingsstrategie Ralph Wessels van ABN AMRO MeesPierson ging in op de recente marktontwikkelingen en de relatie tussen cryptovaluta en aandelenmarkten.

Monetair econoom Paul Metzemakers gaf zijn ongezouten mening over de kansen van de bitcoin als betaalmiddel.

Analist Bert Slagter benoemde de cryptomunten die volgens hem echt toekomst hebben en trader Elroy Heisterkamp van Het Crypto Huis lichtte toe waar zijn voorkeuren op dit moment liggen.

Business Insider Live: Crypto! wordt mede mogelijk gemaakt door LiteBit. Schrijf je via deze actielink in bij Litebit en ontvang een welkomstbonus van €15 om direct te kunnen beginnen met handelen. *

*Je ontvangt de €15 welkomstbonus binnen 10 dagen, alleen bij gebruik van onze actielink. Je dient de volledige verificatie (KYC) bij onze partner voltooid te hebben, zoals beschreven in de actievoorwaarden.

De actie loopt tot 15 juli 2022.