• Mediamatic ETEN krijgt lof voor de bijzondere ‘serres séparées’, gescheiden kassen, waar gasten intiem en op voldoende afstand van elkaar kunnen dineren.
  • Twee gasten delen hun ervaringen, die boven verwachting bleken te zijn, met Business Insider.
  • Door de bouw van de kassen kan het bedienend personeel contactloos het eten op tafel zetten.
  • Volgens een van de gasten was het dineren bij Mediematic een van de beste ervaringen sinds de lockdown.

Voordat Amsterdam in lockdown ging, at Josemar Perez meerdere keren per week in een restaurant. Ze was altijd op zoek naar plekken met heerlijk eten, de juiste ‘gezellige’ sfeer en waar het personeel oog had voor de details die uit eten gaan zo leuk maken.

Nadat restaurants en horecabedrijven in maart de deuren sloten vanwege de maatregelen tegen het coronavirus, moest Perez thuis zelf die details creëren: de tafel mooi aankleden, kaarsen aansteken en goed koken. “De avondmaaltijd is bijzonder, zelfs als je die thuis eet”, vertelt Perez tegen Business Insider. “Maar elke dag weer iets bijzonders bedenken, is vermoeiend.”

Gelukkig zijn restaurants in Amsterdam weer open en kan Perez voor het eerst in drie maanden weer uit eten. Ze was een van de gelukkigen die een reservering bemachtigde bij Mediamatic ETEN, een restaurant aan het water in Amsterdam met een volledig plantaardig menu.

“Dit was een perfecte post-corona maaltijdervaring”, zegt Perez.

In maart kondigde MediaMatic ETEN aan dat het oude kassen om zou bouwen tot gescheiden ruimtes voor gasten. In deze zogeheten ‘serres séparées’ kunnen vier gasten dineren terwijl ze uitkijken over het Amsterdamse Oosterdok.

Perez en haar vriendin, Kelsey Barnes, genoten op 13 juni in een van de ‘serres séparées’ van een mooie zonsondergang en een viergangenmenu.

Personeel schuift de veganistische gerechten de kas binnen op een lange houten plank. Op deze manier hoeven medewerkers nooit de kas binnen te stappen en kunnen zij op op 1,5 meter afstand blijven.

mediamatic eten

Foto: Personeel brengt de gerechten op een houten plank om contact te vermijden. Bron: @thedamfoodie/Instagram

Volgens Barnes zorgde de waakzaamheid van het personeel ervoor dat ze zich kon ontspannen.

mediamatic eten glass greenhouses

Foto: Na maanden gesloten te zijn kon Mediamatic ETEN open . Bron: Robin Utrecht/SOPA Images/LightRocket/Getty Images

‘Dit is onze eerste echte ervaring in de buitenwereld sinds lange tijd’, zegt een gast

Perez reserveerde in maart al een plekje bij Mediamatic ETEN, maar moest door COVID-19 bijna twee en een halve maand wachten.

Het was het wachten waard, zegt ze tegen Business Insider. Naast een prettige en unieke dinerervaring, was ze ook gewoon blij dat ze eindelijk weer eens niet de afwas hoefde te doen. “In Amsterdam heb ik geen afwasmachine”, lacht Perez die vanuit Fort Worth, Texas naar de Nederlandse hoofdstad verhuisde.

Barnes vertelt: “Het idee dat je weer buitenshuis kunt zijn en iets nieuws kan beleven”, was erg opwindend. Maar ze was ook een beetje angstig.

Barnes was al een paar keer post-lockdown uit eten geweest, maar voelde zich het veiligst in de kassen van Mediamatic ETEN.

mediamatic diner four course meal

Foto: Mediamatic ETEN is gespecialiseerd in lokaal geproduceerde plantaardige gerechten. Bron @thedamfoodie/Instagram

Het viergangenmenu van Mediamatic kost €55

Het diner van Perez en Barnes bestond onder meer uit paccheri pasta met saffraan en zeewier, en een rabarber-brownie.

“Een beetje experimenteel”, omschrijft Perez het menu. Maar ook “supervers” en “vol smaak”.

Naast het viergangenmenu dronken Perez en Barnes ook bijpassende wijn en biertjes, die samen een 25 euro kosten naast de 55 euro per viergangenmenu.

De ingrediënten van Mediamatic ETEN worden lokaal verbouwd, en het veranderende menu wordt samengesteld op basis van seizoensgroenten- en fruit.

“Dat vind ik een goed aspect aan het menu”, zegt Barnes. “Zeker na COVID is dit een manier om lokale ondernemers te steunen.”

Untitled design (40)

Foto: De kleine kassen van Mediamatic zijn ontworpen voor een klein aantal gasten. Bron: @thedamfoodie/Instagram

Volgens de twee vriendinnen was dit een geslaagde ‘ontsnapping’

“Ik vergat even dat we middenin een pandemie zitten”, vertelt Perez over het eten in de kas van Mediamatic ETEN.

Perez en Barnes zagen de zon ondergaan en genoten van de gerechten – en de ambiance. Toen het een keer stilviel in hun huisje, zette Perez muziek van Leon Bridges op.

Het tweetal eindigde het diner met een brownie van rabarber, aardappel en aardbeien.

“Ik ben erg blij met deze ervaring. Die was zo intiem, vreedzaam en comfortabel – en dat allemaal terwijl het chaos is in de wereld.”, concludeert Barnes.

LEES OOK: Naar de kroeg of restaurant na 1 juni: maximaal 4 personen, reserveren, ontsmetten en een controlegesprek