Premium content ophalen
  • ChatGPT-maker OpenAI lanceerde begin dit jaar de GPT Store, waar app-makers hun eigen gespecialiseerde versies van de chatbot kunnen aanbieden.
  • OpenAI probeert nu samen met een handjevol ontwikkelaars het verdienmodel te perfectioneren, alvorens het dit breed uitrolt.
  • Sommige app-makers, waaronder een Amsterdamse student, wachten niet op OpenAI en hebben andere manieren bedacht om geld te verdienen met de softwareshop.
  • Lees ook: Ik vroeg de nieuwe ChatGPT om een baan voor me te vinden en werd verrast door wat ik te zien kreeg

Afgelopen januari lanceerde ChatGPT-maker OpenAI de GPT Store. Een plek waarin app-makers hun eigen gespecialiseerde versies van ChatGPT kunnen aanbieden. Het was aanvankelijk alleen beschikbaar voor mensen die een ChatGPT Plus abonnement hadden.

Met de lancering leek het erop dat OpenAI de App Store van Apple probeerde te kopiëren en er een nieuwe inkomstenbron bij had, want het beloofde dat het er uiteindelijk ook een verdienmodel voor de app-makers aan zou koppelen. Dit zou in het eerste kwartaal van dit jaar uitgerold worden en wordt nu getest door een handjevol Amerikaanse ontwikkelaars.

De testers hebben als taak om samen het verdienmodel te perfectioneren. Daarbij staat het erkennen en belonen van app-makers wiens creativiteit en inzet het ecosysteem hebben verrijkt bovenaan.

Premium content ophalen