Bij de Staatsloterij regent het vandaag klachten over de oudejaarstrekking, want hebben deelnemers nu wel of niet een prijs gewonnen?

Dankzij een storing bij de lotenchecker op de website van de Staatsloterij kregen sommige deelnemers mogelijk onterecht te horen dat er wel of niet een prijs op hun lot was gevallen.

Via de site kregen sommigen de melding dat ze met hun lot niks hadden gewonnen, maar via de app was dit wel het geval.

Volgens de NOS werd de storing vannacht rond half één ontdekt. De lotenchecker werd direct offline gehaald. De Staatsloterij doet nog onderzoek naar hoe de storing is ontstaan en hoeveel mensen erdoor zijn getroffen.

Excuses Staatsloterij

De Staatsloterij bood via Twitter excuses aan en adviseerde mensen om via de trekkingsuitslag op de website hun loten te controleren. Mensen kregen ook het advies om hun loten te bewaren, omdat sommigen misschien een lot hebben weggegooid waar toch een prijs op is gevallen.

"Rond 1 uur vannacht kwamen er achter dat er iets mis was", aldus een woordvoerder. "We hebben de checker toen meteen uitgeschakeld en hebben mensen geadviseerd loten via de uitslag te controleren. We vinden het vervelend en zijn nog aan het onderzoeken wat er mis is gegaan. We hebben nu zo'n twintig klachten binnen gekregen. Het lijkt mee te vallen. We hopen uiteraard dat mensen niet hun lot al weg hebben gegooid. Als dat wel het geval is, kunnen mensen het lot misschien nog uit de prullenbak vissen. Bij twijfel kunnen mensen contact opnemen met de klantenservice."

Hoofdprijs op twee halve loten

De hoofdprijs is gevallen in Zeeland en Gelderland, daar viel de prijs van 30 miljoen euro op twee halve loten. Twee mensen ontvangen dus ieder 15 miljoen euro belastingvrij.

Het totale prijzenpakket van deze oudejaarstrekking bedroeg meer dan 67,5 miljoen euro, inclusief 250 MINI’s. Er werd voor 137,5 miljoen euro aan loten gekocht, in totaal 6,2 miljoen stuks. Dat bedrag ligt iets hoger dan de 136,8 miljoen euro die bij de vorige trekking in 2015 aan de oudejaarsloten werd besteed.

Volgens de Staatsloterij is dat bedrag hoger dan het geld dat bij elkaar aan twee andere oudejaarstradities - oliebollen (50 miljoen euro) en vuurwerk (68 miljoen euro) - wordt uitgegeven.

LEES OOK: 9 trucs waardoor je alles onthoudt wat je leest

MIS OOK NIET: 15 ‘gezonde gewoontes’ waar je net zo goed mee kunt stoppen in 2017