Aan de vormgeving van het beginscherm van Apple-apparaten is in de afgelopen jaren niet veel veranderd. Er zijn wat kleine aanpassingsmogelijkheden geïntroduceerd, maar in grote lijnen is het precies wat Apple wil. Daar kan met het nieuwe iOS 18 mogelijk verandering in komen.

Verwacht wordt dat het aankomende WWDC, Apple’s jaarlijkse evenement speciaal voor ontwikkelaars, vooral in het teken zal staan van kunstmatige intelligentie (AI). Maar persbureau Bloomberg denkt dat er mogelijk ook meer aanpassingsmogelijkheden voor het beginscherm van de iPhone getoond zullen worden.

iPhone-gebruikers krijgen waarschijnlijk de mogelijkheid om zowel de kleuren als de indeling van gehele beginscherm naar wens aan te passen. Apple stelt hier nu nog grenzen aan door alleen binnen bepaalde gebieden om het scherm te kiezen uit enkele door de techgigant gekozen instellingen.

Naast het vergoten van de keuzevrijheid voor het beginscherm, lijkt het er ook op dat Apple gebruikers eigen emoji’s gaat laten maken met AI. Het bedrijf zou generatieve AI willen inzetten om unieke emoji’s te maken die perfect bij het moment passen.

Lees ook: Bekijk de 7 nieuwe emoji’s die je in 2025 op je telefoon kunt verwachten: van een vermoeid gezicht tot een boom zonder bladeren

Het is een van de AI-initiatieven die CEO Tim Cook van Apple waarschijnlijk tijdens de openingskeynote van de WWDC zal gaan laten zien. Apple loopt ogenschijnlijk achter in de AI-race, omdat het hierover nog maar weinig heeft laten zien.

Geruchten gaan ook dat Apple het mogelijk gaat maken om de iPhone bestuurbaar te maken met je ogen. Dat zou dankzij de inzet van camera's en AI kunnen. Het bedrijf heeft de werking hiervan in zekere zin al laten zien in de Vision Pro VR-headset, die het begin dit jaar lanceerde.

LEES OOK: Apple staat op het punt om een deal te sluiten over gebruik ChatGPT op iPhone