Handelsbeurzen voor cryptomunten zijn steeds beter beveiligd, dus verleggen hackers hun aandacht naar de bezitters van digitale munten.

Dat signaleert de Financial Times.

Met name phishing-aanvallen komen vaker voor. Daarbij proberen criminelen de wallets van onnozele cryptobezitters leeg te roven door persoonlijke gegevens binnen te hengelen.

“Het soort mensen dat tegenwoordig bitcoin koopt en gebruikt, is minder technisch onderlegd dan in het verleden. Die mensen trappen sneller in een phishing-aanval”, zegt Tom Robinson tegen de FT. Hij is medeoprichter van Elliptic, een startup die misbruik van cryptomunten door criminelen tegengaat.

Elliptic heeft het aantal phishing-aanvallen zien vervijfvoudigen sinds begin dit jaar.

Bij phishing doen kwaadwillenden zich voor als een handelsbeurs of aanbieder van een wallet. De website is vaak identiek, maar in de url is net een letter anders. Niet blockchain.info, maar blockchien.info.

Gebruikers hebben niet door dat ze op een nepsite zijn beland en voeren hun gegevens in, waaronder de privésleutel van hun wallet. Zo kunnen de criminelen bij de cryptomunten, die ze meteen doorsluizen naar hun eigen wallets.

Lees ook op Business Insider

Lees het volledige verhaal bij de Financial Times »