• In de eerste twee maanden van dit jaar waren er 4% meer techvacatures in Nederland vergeleken met een een jaar geleden, volgens uitzendconcern Manpower.
  • In een aantal andere Europese landen, zoals Frankrijk en Noorwegen, is de krapte in de techsector een stuk groter.
  • Technical Support Engineers zijn in Nederland de meest gevraagde professionals.
  • Lees ook: Kennismigranten zijn vaak gewoon salarismigranten, volgens Arbeidsinspectie

Het aantal techvacatures in Nederland groeit, maar de groei blijft achter bij diverse andere Europese landen. In januari en februari is het aantal techvacatures met 4 procent gestegen vergeleken met dezelfde periode een jaar geleden.

Dat blijkt uit een donderdag gepubliceerd rapport van Experis, het techbureau van uitzendgroep Manpower. De data zijn afkomstig van het bedrijf zelf.

In Spanje steeg het aantal techvacatures in de eerst twee maanden van het jaar met 9 procent, in Frankrijk met 19 procent en in Noorwegen met een dikke 50 procent.

Niet overal stijgt het aantal openstaande techfuncties. In het Verenigd Koninkrijk bijvoorbeeld daalde het aantal techvacatures met 10 procent in de eerste twee maanden van het jaar.

Meest gevraagde techbanen in Nederland

In Nederland stonden er volgens ManPower in de eerste maanden van dit jaar 3.826 techvacatures open.

Technical Support Engineers worden veruit het meest gevraagd in Nederland, nauw gevolgd door Data Engineers en Software Engineers.

bron: Manpower
bron: Manpower

LEES OOK: Techbedrijven vaak minder divers en inclusief dan ze zelf denken