De goudprijs gaat richting het oude recordniveau dat in 2020 werd bereikt. Op de metaalmarkt in Singapore staat de prijs van een troy ounce goud (31,1 gram) op ongeveer 2.048 dollar. Goud bereikte een recordniveau van ruim 2.075 dollar per troy ounce in augustus 2020.

De prijs van het edelmetaal is sinds begin oktober al meer dan 12 procent gestegen en staat nu op het hoogste niveau in ruim zes maanden. Door de oorlog in Israël en de onrust op de beurzen door het conflict zochten beleggers veilig geachte investeringen op zoals goud.

Verder zorgen toenemende speculaties over een renteverlaging door de Amerikaanse centrale bank ergens volgend jaar voor een afzwakking van de dollar. Door de zwakkere dollar wordt goud goedkoper voor handelaren met andere valuta, wat de vraag ondersteunt.

Goudprijs kan doorstijgen tot 2.500 dollar

Technisch analist Mark Newton van de Amerikaanse beursbroker Fundstrat voorspelde de stijging afgelopen week ook. “Ik verwacht dat goud de weg naar nieuwe recordhoogtes is ingeslagen”, schreef Newton. En volgens de analist zal goud als het eenmaal boven de 2.009,41 dollar uitkomt snel doorstijgen tot ergens tussen de 2.060 en 2.080 dollar.

Daarna is het feest nog niet afgelopen, want het behalen van bovengenoemde hoogtes zal een "een definitieve technische doorbraak" betekenen, waardoor de prijs nog harder kan stijgen. Hij denkt dat 2.500 dollar gehaald kan worden.

Tegenover Business Insider liet Newton weten dat die grens van 2.500 dollar niet noodzakelijkerwijs voor het eind van dit jaar bereikt zal worden, maar dat het een doel is voor "de middellange termijn".

Andere edelmetalen zoals zilver en platina zijn eveneens in prijs aan het stijgen.

LEES OOK: Meerderheid centrale banken verwacht komende 5 jaar groter deel van reserves in goud aan te houden en minder in dollars