De nieuwste versie van de Pixel-smartphone van Google krijgt mogelijk een groter scherm, twee selfiecamera’s aan de voorkant en zijn geheel eigen notch (inkeping).

Volgens Mark Gurman van financieel persbureau Bloomberg is Google van plan om in oktober twee nieuwe telefoons te introduceren: de Google Pixel 3 en de Google Pixel 3 XL. Het ontwerp doet erg denken aan de iPhone X van Apple.

De nieuwe apparaten zullen twee selfie-camera’s hebben aan de voorkant en een verbeterde camera aan de achterkant. Het grotere model heeft een vrijwel volledig edge-to-edge screen en een inkeping aan de bovenkant die lijkt op die van de iPhone X, meldt Bloomberg.

Ook nieuw in 2018: Google heeft gesprekken gevoerd met Foxconn – dezelfde fabrikant die iPhones produceert – over het maken van de Pixel-telefoons.

Google introduceerde de Pixel-smartphone in 2016 en bracht vorig jaar de Pixel 2 en de Pixel 2 XL uit. De telefoon wordt algemeen gezien als een van de beste Android-telefoons van het moment, maar de modellen van vorig jaar hadden een aantal problemen.

Zo waren er problemen met het scherm van de Pixel 2 XL, had de kleinere Pixel 2 rare klikgeluiden en waren er de nodige vertragingen bij de levering.

Volgens cijfers uit februari heeft Google over het hele vorig jaar 3,9 miljoen Pixel telefoons verkocht. Dat staat gelijk aan wat er in ongeveer een week tijd aan iPhones over de toonbank gaat.

LEES OOK: Android-fabrikanten nemen massaal het ontwerp van de iPhone X met ‘notch’ over – en tonen zo hun gebrek aan creativiteit