Premium content ophalen
  • Google lijkt bij zijn strategie voor artificial intelligence (AI) dezelfde tactiek te volgen als Microsoft: investeren in kansrijke AI-startups en die aan je binden.
  • Zo krijgt Runway, een bedrijf dat zich richt op het genereren van beeld met behulp van kunstmatige intelligentie, een kapitaalinjectie van 100 miljoen dollar van Google.
  • Runway krijgt de mogelijkheid om gebruik te maken van cloudopslagruimte van Google.
  • Lees ook: Beurs krijgt geen genoeg van hype rond artificial intelligence: Nasdaq in sterke, opwaartse technische trend

In de race tussen techgiganten bij de ontwikkeling van toepassingen voor artificial intelligence (AI) heeft Microsoft een belangrijke slag geslagen door fors te investeren in softwarebedrijf OpenAI, de maker van AI-bot ChatGPT. Maar rivaal Google zit niet stil.

Google steekt 100 miljoen dollar aan financiering in AI-startup Runway. Onderdeel van de overeenkomst is dat Runway ook gebruik kan maken van digitale opslagruimte in de cloud van Google.

Uit documenten die zijn ingezien door Insider, blijkt dat Runway een aanvullende deal rond het gebruik van cloudruimte van Google heeft gesloten ter waarde van 75 miljoen dollar.

Premium content ophalen