Premium content ophalen

CEO Sundar Pichai van Google bracht werknemers begin december bijeen voor de laatste all-hands-bijeenkomst van 2023. Het was een stormachtig jaar voor de techgigant, dat startte met een aanzienlijk aantal ontslagen en eindigde met een de aankondiging van het grootste project van Google op het gebied van kunstmatige intelligentie tot nu toe.

Er waren redenen om het jaar te vieren: het onderdeel Google Cloud draaide voor het eerst winst. Het bedrijf lanceerde meerdere AI-producten en -updates. En, zoals Pichai en andere topmensen tijdens de meeting onderstreepten, Google sloot het jaar af met de onthulling van Gemini, het nieuwe large language model (LLM) van het bedrijf.

Maar er waren ook dingen die minder gingen. Managers van het bedrijf toonden de uitkomsten van een onderzoek, bekend als Googlegeist. De uitkomst lag deels redelijk in lijn met voorgaande jaren: 78 procent van de werknemers zei dat ze trots waren op het bedrijf. Maar slechts 45 procent gaf aan dat de organisatie een duidelijk doel voor ogen had. En ook de participatie was niet heel hoog, met slechts 36 procent van de werknemers die eraan meedeed. Dat was erg laag, vertellen werknemers aan Business Insider.

Premium content ophalen