De omgevallen cryptofirma FTX heeft de afgelopen twee jaar bijna 100 miljoen dollar uitgegeven aan onroerend goed op de Bahama’s, vooral aan luxe huizen aan het strand, aldus persbureau Reuters. FTX had zijn hoofdkantoor gevestigd op de Bahama’s.

De aankopen van onroerend goed omvatten zeven appartementen die bijna 72 miljoen dollar kosten in een resort genaamd Albany, aldus Reuters. De duurste aankoop was een penthouse van 30 miljoen dollar in Albany, waar jaarlijks een belangrijk golftoernooi plaatsvindt.

De entiteit van FTX die de eigendommen kocht, FTX Property Holding, bestempelde het gebruik ervan als “verblijf voor belangrijk personeel” en kocht 15 eigendommen in 2021 en 2022.

Bij één aankoop, een voormalig Brits koloniaal fort, stonden de ouders van Bankman-Fried als eigenaren geregistreerd. Een woordvoerder van de ouders van Bankman-Fried geeft aan dat ze hebben geprobeerd het eigendom van het vastgoed terug te geven aan FTX.

FTX heeft eerder bekendgemaakt dat het bedrijf onroerend goed op de Bahama's had gekocht, maar uit het onderzoek van Reuters blijkt pas goed om welke bedragen het ging. Sam Bankman-Fried woonde persoonlijk in een van de aangekochte huizen met negen andere collega's van FTX.

FTX vroeg eerder deze maand het faillissement aan en werd zeer kritisch bejegend door toezichthouders in de VS. Het Amerikaanse ministerie van Justitie doet onderzoek naar mogelijk misbruik van vermogen van klanten.

LEES OOK: De 28-jarige Caroline Ellison speelt een sleutelrol bij de miljardenstrop rond de omgevallen cryptobeurs FTX: dit moet je weten over de wiskundester, beurstrader en Harry Potter-fan