Foxconn staat bekend als fabrikant van de iPhone van Apple. Maar dat wil niet zeggen dat het alleen maar telefoons maakt. Het Taiwanese bedrijf richt zich steeds meer op een nieuwe toekomst: elektrische voertuigen.

Op de jaarlijkse Tech Day van het bedrijf onthulden leidinggevenden drie voertuigen die de toekomstvisie van het bedrijf vertegenwoordigen. Onder de drie elektrische voertuigen is ook de eerste in Taiwan gemaakte elektrische pickup te vinden.

Op de jaarlijkse aandeelhoudersvergadering in mei benadrukte topman Liu Young-Way al hoe serieus het bedrijf zijn ambities neemt. Volgens de Washington Post zei hij dat hij wilde dat het bedrijf binnen drie jaar 5 procent van de wereldmarkt voor zijn rekening zou nemen. Een markt ter waarde van zo’n 31 miljard dollar.

Maar in tegenstelling tot zijn rivalen heeft het concern geen plannen om voertuigen onder eigen merk op de markt te brengen. Foxconn, ook bekend als Hon Hai Technology Group, is in plaats daarvan van plan EV’s te bouwen in opdracht van klanten. Hierbij levert het het chassis als standaard en bouwt het daarop een door de klant gespecificeerde carrosserie. Het resultaat hiervan komt vervolgens onder merknaam van de klant op de markt.

Benieuwd hoe de drie nieuwe modellen van het Taiwanese merk eruit zien? Bekijk dan de slideshow hieronder!

iPhone-maker Foxconn lanceert 3 nieuwe elektrische auto’s: dit zijn ze

LEES OOK: De nieuwe elektrische Jeep Avenger haalt 550 kilometer op een volle lading, maar alleen in de stad