Formule 1 voegt een nieuwe race toe aan de kalender van 2023. Het belooft de glitter en glamour van de sport naar een nieuw niveau te tillen.

De koningsklasse meldde donderdag dat ze vanaf volgend jaar ook in Las Vegas zullen neerstrijken. Waar de races normaliter plaatsvinden op zondagen, racen de coureurs op de zaterdagavond van het Thanksgiving weekend over The Strip. Dat houdt in dat ze ook langs bekende punten als de fonteinen van het Bellagio-hotel komen.

Het belooft een snel circuit te worden, want tussen de 14 bochten kunnen de Formule 1-bolides maximale snelheden van 341 kilometer per uur halen. Dat is gelijk aan F1’s huidige snelste circuit: de Italiaanse Grand Prix op Monza. The Strip zal zo’n 2 kilometer van het 6,1 kilometer lange circuit beslaan, en begint bij bocht 9.

Een kaart van het Formule 1-circuit in LAs Vegas
Een kaart van het Formule 1-circuit in LAs Vegas
Formula 1

De race in Las Vegas wordt de derde in de Verenigde Staten. Dit jaar wordt er voor het eerst geracet in Miami, en Austin staat al langer op de racekalender.

Voordat het seizoen begon, verraste de F1 de coureurs met het nieuws van een nieuwe race in Las Vegas. De meeste coureurs waren blij verrast door het nieuws, en lieten weten dat ze enorm veel zin hadden in de feestjes. Ook maakten ze grappen over meer in de casino's rondhangen en daardoor niet meer kunnen focussen op de race.

Lewis Hamilton zei: "Het gaat best hardcore worden."

Max Verstappen suggereerde dat het wellicht verstandig is om na deze race twee weken pauze te plannen.

Daniel Ricciardo grapte: "Ik zou met pensioen gaan, maar daar zie ik nu toch vanaf."

Pierre Gasly, coureur vor AlphaTouri, was zichtbaar geschokt toen hij hoorde dat hij over The Strip ging racen.

Pierre Gasly was opgewonden toen hij hoorde dat ze op de Vegas Strip zouden racen.
Pierre Gasly was opgewonden toen hij hoorde dat ze op de Vegas Strip zouden racen.
Formula 1

Maar niet iedereen was te spreken over de nieuwe racelocatie. De Finse Valteri Bottas van Alfa Romeo zei: "Ik ben een keer in Vegas geweest. Toen ik vertrok, zei ik: 'nooit meer'. Maar ik ga terug, en misschien moet ik me nu iets beter gaan gedragen."

LEES OOK: Formule 1 kijken in 2022: dit zijn je opties en zoveel kosten ze