Luister hieronder naar de audioversie van dit artikel


0:00
3:47

Het wordt flink wennen dit jaar voor Formule 1-liefhebbers. Na tientallen jaren het vertrouwde enthousiaste stemgeluid van Olav Mol te hebben gehoord bij de races, heeft de Zweedse streamingsdienst Viaplay nu de uitzendrechten in de wacht gesleept en is het tijd voor nieuwe gezichten en stemmen.

Nelson Valkenburg en Melroy Heemskerk gaan het commentaar leveren; Stéphane Kox wordt pitreporter en Amber Brantsen doet de presentatie vanuit de studio.

Raceliefhebbers kunnen direct een streamingsabonnement afsluiten bij Viaplay, maar het pakket wordt ook aangeboden door de bekende televisieproviders. Onder meer Ziggo en KPN hebben daar deals over gesloten met Viaplay.

In het pakket van Viaplay zitten naast de Formule 1 ook voetbal uit de Bundesliga, PDC Darts en vele internationale en Scandinavische films en series. En vanaf augustus ook Premier League-voetbal.

Viaplay mikt voor 2022 op honderdduizenden abonnees in Nederland en is vanaf 1 maart beschikbaar. “Er wordt nog gewerkt aan de laatste voorbereidingen maar in principe is de dienst klaar om aangezet te worden”, vertelde topman Anders Jensen deze week in een interview met het ANP.

Om de GP-races van Max Verstappen en zijn concurrenten te volgen kan je ook een relatief voordelig abonnement nemen op de streamingsdienst van de Formule 1 zelf. Via F1 TV Pro krijg je ook toegang tot de boordradio’s en onboard-camera’s tijdens de sessies en tot de livetiming op de officiële F1-site.

Business Insider zet alle mogelijkheden op een rij:

Streamingsdienst Viaplay

Een jaarabonnement op Viaplay kost 99 euro als je dat voor 28 februari afsluit, dus 8,25 euro per maand. Zonder die tijdelijke aanbieding betaal je 13,99 euro per maand, oftewel 167,88 euro per jaar. De service is vanaf 1 maart beschikbaar.

Viaplay via Ziggo

Bij Ziggo betalen zowel bestaande als nieuwe abonnees ter introductie 20 euro voor de eerste vier maanden Viaplay. Daarna betaal je voor juli 9,99 euro en vervolgens vanaf 1 augustus 13,99 euro per maand.

Viaplay via KPN

KPN biedt bestaande klanten Viaplay aan voor de introductieprijs van 9,99 euro per maand tot augustus en daarna voor 13,99 euro per maand. Nieuwe klanten krijgen bij een pakket voor internet en tv voor 35 euro per maand de eerste negen maanden gratis.

Viaplay via T-Mobile

Bestaande en nieuwe klanten van T-Mobile met een internetabonnement voor thuis krijgen de eerste vier maanden Viaplay gratis. In juli kost de dienst dan 9,99 euro en vanaf augustus 13,99 euro per maand.

Viaplay via Tele 2

Ook Tele 2 is nog in onderhandeling met Viaplay, maar heeft nog geen definitieve overeenkomst gesloten. De prijzen die de provider gaat rekenen zijn dan ook nog niet bekend.

F1 TV Pro

De Formule 1 heeft sinds enkele jaren ook een eigen streamingsdienst: F1 TV Pro. Daar zijn alle live-sessies te zien van zowel de Formule 1, de Formule 2 , de Formule 3 als de Porsche Super Cup.

Ook is er de nodige extra content beschikbaar, zoals toegang tot de boord-radio's en onboard-camera's en de livetiming op de officiële F1-site. Een abonnement dat maandelijks opzegbaar is kost 7,99 euro per maand en voor een heel jaar betaal je 64,99 euro.

LEES OOK: Max Verstappen kreeg bonus van €10 miljoen bonus van Red Bull voor WK-winst, zegt expert – zijn totale jaarloon komt uit op €55 miljoen