• De Amsterdamse startup Fixico heeft 12 miljoen euro opgehaald.
  • Via de app van Fixico kunnen autobezitters een foto van de schade aan hun voertuig opsturen en offertes van schadeherstelbedrijven krijgen.
  • Fixico is al in zes landen actief en breidt het komende kwartaal uit naar Italië, Oostenrijk en Denemarken.

De Nederlandse autoschadeherstelapp Fixico heeft 12 miljoen euro opgehaald om sneller te kunnen groeien. De investeringsronde werd geleid door Autotech Ventures. Ook alle bestaande aandeelhouders zoals Finch Capital waren er actief bij betrokken.

Het autoschadeherstelplatform zegt met de nieuwe financiering de productontwikkeling te kunnen versnellen, de aanwezigheid op de belangrijkste markten te kunnen vergroten en verder uit te kunnen breiden in Europa.

Sinds de oprichting in 2013 heeft het in Amsterdam gevestigde Fixico in totaal 19,3 miljoen euro opgehaald.

Via Fixico kunnen autobezitters een foto van de schade aan hun voertuig opsturen naar de schadeherstellers die zijn aangesloten op het platform. Vervolgens krijgen ze binnen een dag meerdere offertes, waarbij door Fixico rekening is gehouden met nabijheid, beschikbaarheid, expertise en prijs.

Ook verzekeraars en leasepartijen kunnen het platform gebruiken om schades van hun klanten aan toe te wijzen aan het meest geschikte autoherstelbedrijf.

CEO en medeoprichter Derk Roodhuyzen de Vries wil zo snel mogelijk marktleider worden in Europa: “Vorig jaar was een zwaar jaar voor de autoschadeherstelbranche. Maar zelfs midden in een pandemie groeide Fixico met 300 procent. Deze uitbreiding van onze Series A-investering biedt ons de mogelijkheid om door te blijven groeien en zo de Europese marktleider te worden in digitaal autoschadeherstel.”

Fixico-oprichter Derk Roodhuyzen (rechts) met zijn compagnon Mark van Laar. Foto: Fixico
Fixico-oprichter Derk Roodhuyzen (rechts) met zijn compagnon Mark van Laar. Foto: FixicoFixico is momenteel actief in Nederland, België, Luxemburg, Frankrijk, Duitsland en Zuid-Afrika. Het komende kwartaal wordt de app ook in Italië, Oostenrijk en Denemarken geïntroduceerd.

Ook het Verenigd Koninkrijk en Spanje staan hoog op het verlanglijstje van Roodhuyzen de Vries.

Het bedrijf heeft ook voormalig directeur Simon Rothman van eBay Motors en een afdeling van Tesla toegevoegd aan de Raad van Commissarissen. Rothman ziet een grote toekomst voor Fixico.

"Door mijn werk bij eBay en Tesla heb ik een passie ontwikkeld voor marktplaatsen en mobiliteit. Ik denk dat hoe Fixico gebruikmaakt van een dynamisch online netwerk om autoschadeherstelbedrijven en autobezitters bij elkaar te brengen de potentie heeft om de industrie fundamenteel te veranderen."

Lees meer over innovatieve Nederlandse ondernemers: