• Wie extreem luxe wil vliegen, boekt een ticket voor first class, de duurste sectie van het vliegtuig op langeafstandsvluchten.
  • Niet elke luchtvaartmaatschappij heeft een first class. Daar ben je dan meestal aangewezen op business class als je comfortabeler wil vliegen.
  • Maar er zijn genoeg vluchten waar je je nog wel op een eersteklasstoel kan vlijen. Hoe luxe dat is, verschilt per luchtvaartmaatschappij.
  • Lees ook: Ik vloog business class in het grootste passagiersvliegtuig ter wereld: deze 8 dingen vielen me op

Voor wie extreme luxe op duizenden kilometers hoogte wil ervaren, is er first class. Maar niet elke luchtvaartmaatschappij biedt het aan en niet elke first class is hetzelfde.

Eerder dit jaar publiceerde luchtvaartwebsite Skytrax zijn jaarlijkse lijst van ’s werelds beste luchtvaartmaatschappijen op het gebied van first class. De Britse site baseert zijn ranglijst op tevredenheidsonderzoeken onder vliegtuigpassagiers.

Singapore Airlines ging er met de hoofdprijs vandoor. De top 5 bestaat verder uit Air France, All Nippon Airways, Swiss International Air Lines en Emirates.

Benieuwd hoe de first class-cabines van deze luchtvaartmaatschappijen van elkaar verschillen? Bekijk dan de slideshow hieronder!

Dit zijn de 6 meest extravagante first class suites van luchtvaartmaatschappijen

LEES OOK: Een jeans zit niet lekker in het vliegtuig? Dit zijn 2 redenen waarom ik wél een spijkerbroek draag tijdens een vlucht