Het luxe sportwagenmerk Ferrari hield tot niet al te lang geleden voet bij stuk: het zou nooit een SUV bouwen. Een logge, hoog geplaatste familiewagen paste niet bij de beleving van het merk.

Maar net als andere sportwagenbouwers kwam Ferrari tot inkeer en introduceerde de autofabrikant woensdag de allereerste SUV met het steigerende paard op de motorkap: de Ferrari Purosangue.

Toch pakt Ferrari het net wat anders aan dan andere premium-merken die een SUV in het gamma opnamen. Voor de Italianen is de familiewagen namelijk geen manier om het bedrijf staande te houden of om broodnodige inkomsten te genereren. Ferrari heeft overvolle orderboeken en kan zijn klanten zelf kiezen. Het bedrijf zit niet verlegen om geld.

Waar de SUV’s van concurrenten vooral volumemodellen zijn waarmee ze de omzet met vele miljoenen verhogen, is de Purosangue een model dat in beperkte aantallen wordt geproduceerd. De Purosangue is zelfs zo exclusief dat Ferrari dealers opdracht gaf om alleen bij bestaande klanten de nieuwe auto aan te bieden. Hoeveel Purosangue’s er gemaakt gaan worden? Dat wil Ferrari niet zeggen.

De Purosangue mag je van Ferrari dan ook geen SUV noemen. Dat is jammer, want dankzij de 725 pk sterke 6,5-liter V12-motor in het vooronder en een topsnelheid van meer dan 310 kilometer per uur, zou het zonder twijfel de snelste SUV ter wereld zijn.

En zo zijn er nog meer unieke keuzes die Ferrari gemaakt heeft. Welke dat zijn, zie je in de slideshow hieronder.

De Ferrari Purosangue is de 725 pk sterke SUV die er nooit zou komen

LEES OOK: Hypercarbouwer Koenigsegg neemt belang in en gaat samenwerken met Nederlandse zonneautobouwer Lightyear