• Jony Ive, het voormalig hoofd van design bij Apple, werkt samen met Ferrari aan diens eerste elektrische auto. Dat meldt de Financial Times.
  • De maker van luxueuze auto’s wil hun eerste elektrische model in 2025 introduceren.
  • Jony Ive ontwierp iconische Apple-producten zoals de iPhone, de Mac en de iPod.

Het ontwerpbureau dat onder leiding staat van de voormalige Apple-designer Jony Ive en industrieel ontwerper Marc Newson werkt samen met Ferrari om de eerste elektrische auto te maken van het luxe sportwagenmerk. Dat meldt de Financial Times.

Exor, het moederbedrijf van Ferrari, maakte de samenwerking met Ive’s ontwerpbureau, LoveFrom, maandag bekend. Volgens de Financial Times gaan de twee werken aan een aantal nieuwe modellen. Een daarvan is de eerste elektrische auto van het merk, die voor 2025 gepland staat.

Ook andere merken van moederbedrijf Exor zouden kunnen profiteren van de nieuwe samenwerking.

“De eerste uiting van dit nieuwe partnerschap zal Ferrari’s legendarische prestaties en uitmuntendheid samenbrengen met LoveFrom’s ongeëvenaarde ervaring en creativiteit met wereldveranderende producten”, schreef Exor in een persbericht. “Naast de samenwerking met Ferrari, zal LoveFrom een reeks creatieve projecten verkennen met Exor op het gebied van luxe.”

Een analist van Morgan Stanley verwacht dat de introductie van Ferrari's elektrische auto op de beurs kan zorgen voor een koersstijging tot 350 dollar (299 euro). Het aandeel is op het moment van schrijven 209 dollar (180 euro) waard.

Ive werkte 27 jaar bij Apple

Ive vertrok in 2019 bij Apple nadat hij er 27 jaar had gewerkt. Hij was verantwoordelijk voor het ontwerp van enkele van Apple's meest iconische producten zoals de Mac, iPhone, iPod en iPad.

Nadat Ive bij Apple was vertrokken, begon hij LoveFrom samen met Newson. De naam van het bedrijf is afkomstig uit een gesprek dat Ive had met Steve Jobs, de voormalig topman van Apple. Daarin werd het met liefde ontwerpen van producten besproken. Toevallig was Apple de eerste klant van het ontwerpbedrijf.

LoveFrom werkte recentelijk nog samen met Airbnb, waarbij het de hele website opnieuw heeft vormgegeven. Ook werd het scoresysteem voor hosts en gasten opnieuw ingericht.

LEES OOK: Ferrari maakt een letterlijk unieke supercar: er is maar 1 exemplaar van de Omologata voor een ‘veeleisende Europese klant’