Premium content ophalen
  • Extra aflossen op de hypotheek is populair door de lage rente op spaargeld. Je kunt er de maandlasten mee omlaag brengen. Vaak is het met een paar klikken geregeld.
  • Maar aflossen kan ook iets te makkelijk gaan. Heb je dat geld niet nodig voor (onvoorziene) omstandigheden? En los je wel op het juiste leningdeel af?
  • Business Insider noemt vier dingen die je in overweging moet nemen voordat je overgaat tot meer aflossen op de hypotheek.

Extra aflossen op je hypotheek kan aantrekkelijk zijn. Je doet iets met geld dat anders bijna renteloos ligt te verstoffen op de spaarrekening en je kan er je maandlasten mee omlaag brengen. Toch kun je te snel overgaan op aflossen, zonder rekening te houden met de (fiscale) gevolgen.

Met een gemiddelde hypotheekrente die hoger is dan de rente op de vrij opneembare spaarrekeningen, is extra aflossen aantrekkelijk. Immers, met sparen verdien je niets terwijl extra aflossen een verlaging van de hypotheeklasten tot gevolg kan hebben.

Het voordeel van de hypotheekrenteaftrek neemt dan in de meeste gevallen wel af, maar die was toch al laag door de lage hypotheekrente. 

Premium content ophalen