• Er zijn volgens zakenblad Forbes 45 Amerikaanse families met een vermogen van meer dan 10 miljard dollar.
  • De erfgenamen van Walmart-oprichter Sam Walton zijn met een gecombineerd vermogen van 267 miljard dollar rijker dan Elon Musk.
  • Ook de families Mars, Marriot, Hearst, Koch, Lauder, Pritzker en Rockefeller staan op de lijst.
  • Lees ook: Zo word je miljardair: er zijn 3 opties

Er zijn 45 Amerikaanse families met een vermogen van tenminste 10 miljard dollar. De rijkste familie is rijker dan techmiljardair Elon Musk.

De erfgenamen van oprichter Sam Walton van hypermarktketen Walmart bezitten nog altijd 45 procent van de de onderneming en hadden daarmee per 16 januari een gecombineerd vermogen van 267 miljard dollar, zo blijkt uit een nieuwe ranglijst van Forbes. Daarmee overtreffen ze ruimschoots het vermogen van techmiljardair Elon Musk, bekend van Tesla en SpaceX. Het vermogen van Musk wordt geschat op 202 miljard dollar.

De 45 superrijke Amerikaanse families bezitten gezamenlijk ongeveer 1.300 miljard dollar aan vermogen.

De familie Mars staat op ruime afstand van de Waltons op tweede plek op de ranglijst met een vermogen van 117 miljard dollar. Er staan ook andere bekende families op de lijst, zoals de familie Koch, Lauder, Hearst en Marriott.

De nakomelingen van de negentiende-eeuwse oliebaron John D. Rockefeller — in zijn tijd de rijkste man van de VS — hebben met een gezamenlijk vermogen van 10,3 miljard dollar nog net de Forbes-lijst gehaald.

De rijkste Amerikaanse families hebben veelal vermogen opgebouwd als aandeelhouder van grote bedrijven. Zo heeft de familie Cargill-Macmillan bijvoorbeeld een vermogen van meer dan 60 miljard dollar dankzij hun aandeel van 88 procent in Cargill, een producent van onder meer diervoeding en farmaceutische producten.

De familie Dorrance bezit 40 procent van Campbell Soup, de familie Brown ongeveer de helft van drankenconcern Brown-Forman (het moederbedrijf van Jack Daniels), en de Pritzkers zijn de grootste aandeelhouder van de keten Hyatt Hotels.

LEES OOK: Dit moet je weten over Françoise Bettencourt-Meyers: de eerste vrouw die meer dan $100 miljard waard is