CEO Changpeng “CZ” Zhao van cryptoplatform Binance verwacht dat zo’n 90 procent van de nieuwe ideeën die Elon Musk heeft voor Twitter zal mislukken.

Het bedrijf van Zhao droeg 500 miljoen dollar bij aan de overname, vooral omdat de baas van Binance vrijheid van meningsuiting hoog in het vaandel heeft staan. Tijdens een techconferentie Web Summit in Lissabon zei Zhao dinsdag dat “niet alle” nieuwe toepassingen die zijn voorgesteld voor Twitter, succesvol zullen blijken.

“Ik denk eigenlijk dat het grootste deel niet zal blijven”, zei Zhao. Maar volgens hem zal een aantal innovatieve ideeën van Musk uiteindelijk wel aanslaan. “Zo kom je uit op zo’n 10 procent van de nieuwe features die blijvend zullen zijn”, zegt hij. “Door eerst een heleboel nieuwe toepassingen te introduceren”.

Sinds hij Twitter vorige week donderdag officieel overnam, heeft Musk een aantal nieuwe voorstellen gedaan voor het platform.

Veranderingen op stapel bij Twitter

Zo wil hij de video-app Vine weer terugbrengen en gebruikers 8 dollar per maand gaan vragen voor het blauwe vinkje waarmee hun identiteit geverifieerd wordt. Volgens The Washington Post wordt er ook gewerkt aan een toepassing waarmee creators gebruikers een bedrag in rekening kunnen brengen voor het bekijken van hun filmpjes.

De voorgestelde veranderingen stuiten op behoorlijk wat kritiek. Zo hebben de Amerikaanse filmproducent Shonda Rhimes en zangeres Sara Bareilles aangekondigd Twitter te verlaten vanwege de overname en het standpunt van Musk over “absolute vrijheid van meningsuiting.”

Ook schrijver Stephen King zei het platform te gaan verlaten als Musk 20 dollar per maand zou gaan vragen aan gebruikers die hun blauwe vinkje willen behouden. Het alternatieve sociale platform Mastodon kreeg er sinds de overname van Twitter definitief werd, al zo’n 200.000 gebruikers bij.

Maar ondanks die ophef zegt Zhao zich geen zorgen te maken over “de kortetermijnproblemen” bij Twitter. “Ik had al een tijdje verhalen gehoord over het blauwe vinkje, maar hoorde precies op hetzelfde moment over de 8 dollar als jullie”, zei Zhao. Hij noemt dat “een geweldig idee”.

Zhao is het helemaal eens met de visie van Musk voor Twitter wat betreft de vrijheid van meningsuiting om het platform een soort van “wereldwijd dorpsplein” te laten zijn.

“Twitter plus Elon? Los van elkaar hebben ze al veel potentie, maar gecombineerd zijn hun mogelijkheden gigantisch”, zei Zhao tijdens het evenement in Lissabon. “Over tien tot twintig jaar zal er een veel sterker platform zijn dan het Twitter van gisteren”.

LEES OOK: De dogecoin is nieuw leven ingeblazen en verdubbelde in waarde sinds Elon Musk Twitter kocht