Miljardair Elon Musk zal niet toetreden tot de raad van bestuur van Twitter. De CEO van het bedrijf, Parag Agrawal, heeft dat via het sociale medium bekendgemaakt.

Begin april werd bekend dat Musk, de rijkste man ter wereld en topman van elektrische autoproducent Tesla, een belang van ruim 9 procent heeft genomen in het socialemediabedrijf.

Daarmee werd hij in een klap de grootste aandeelhouder van Twitter. Twitter bood hem vervolgens een plek aan als commissaris in het bestuur. Maar Agrawal tweette maandagochtend (Nederlandse tijd) dat Musk heeft aangegeven niet te willen toetreden tot de raad van bestuur van het bedrijf. En de directeur voegde daar zelf aan toe: “Ik denk dat dit het beste is.”

Musk is zelf een regelmatige gebruiker van de online berichtendienst. Hij heeft maar liefst 81 miljoen volgers. Slechts zeven mensen hebben er meer op Twitter.

Musk uitte dit weekend zijn twijfels over Twitter. Hij verwees daarbij naar de geringe hoeveelheid tweets van de tien meest gevolgde accounts. "Is Twitter stervende?", vraagt hij zich in een tweet hardop af.

De Amerikaanse oud-president Barack Obama heeft de meeste volgers op Twitter, gevolgd door zangers Justin Bieber en Katy Perry. Maar Bieber heeft dit hele jaar nog maar één berichtje geplaatst, benadrukt Musk. Taylor Swift, die zesde staat op de lijst met meeste volgers, heeft al drie maanden geen tweet meer geplaatst.

Musk staat zelf ook in de top tien. Met 81 miljoen volgers staat hij op de achtste plaats. De topman van Tesla en SpaceX is zelf wel een regelmatige gebruiker van de berichtendienst.

Wat Musk precies beoogde te bereiken met zijn tweets over Twitter, was niet meteen duidelijk.

LEES OOK: Tesla komt met een volledig nieuwe robottaxi – en Elon Musk zegt dat de Tesla Bot volgend jaar in productie gaat