Tesla zal de prijs van zijn Model S verder verlagen in de Verenigde Staten, twitterde CEO Elon Musk woensdag.

Die aankondiging kwam dezelfde dag dat Lucid Motors, een startup die een luxe elektrische auto maakt, aankondigde dat zijn basismodel 69.900 dollar gaat kosten.

Het is maar de vraag of de prijs van de Model S echt wordt verlaagd, want Tesla moet nog wel de daad bij het woord van Musk voegen.

Na het verlagen van de Amerikaanse adviesprijs van de Model S eerder deze week, kondigde Tesla-topman Elon Musk plannen aan voor nóg een prijsverlaging. Gelet op eerdere tweets van Musk is het niet meteen duidelijk hoe serieus deze aankondiging is.

Tesla zal de adviesprijs van zijn luxe sedan ‘vanavond’ tot 69.420 dollar verlagen, twitterde Musk woensdag. 

Als de prijsverlaging wordt doorgezet, zal de Amerikaanse adviesprijs van de Model S binnen één week met 5.570 dollar zijn gedaald, omgerekend zo’n 4.755 euro.

Dinsdag verlaagde Tesla de prijs van de sedan al met 3.000 dollar (2.560 euro) voor de Long Range- en Performance-modellen.

De Lucid Air heeft net ietsje meer bereik

Musk sloeg aan het twitteren op dezelfde dag dat Lucid Motors aankondigde dat de basisversie van het Air-model in de VS 69.900 dollar gaat kosten, na aftrek van belastingvoordelen.

Lucid is een nieuwe concurrent van Tesla in het hogere segment waar de Model S onder valt.

Lees meer: De maker van de Lucid Air claimt dat zijn elektrische technologie superieur is, waardoor de prijs van auto’s kan dalen

Bij een presentatie afgelopen september gaf Lucid Motors nog aan op een prijs van "rond de 80.000 dollar" te mikken.

Volgens Lucid heeft de basisversie van de Air een enkele elektromotor met 480 pk en een actieradius van omgerekend ruim 653 kilometer. Dat is een kleine 6,5 kilometer meer dan de Model S.

Humor voor Tesla-insiders

De prijsverlaging naar 69.420 dollar is een opvallend bedrag. Door Tesla-fans werd meteen volop gespeculeerd over de verborgen betekenis.

De elektrische automaker maakt veelvuldig gebruik van de cijfer 69 en 420, waarbij dat laatste getal een verwijzing is naar de Amerikaanse cultuur rond wietroken.

Afgelopen juli begon het bedrijf met de verkoop van rode, satijnen korte broeken (short shorts), een grap bedoeld voor zogenoemde 'shortsellers' op de beurs die speculeren op een daling van het aandeel. De korte broeken van Tesla werden aangeprezen voor 69.420 dollar per stuk.

Musks liefde voor het getal 420 bracht hem eerder al in de problemen. Hij maakt graag grappen en in 2018 twitterde hij dat hij financiering voor Tesla had zekergesteld tegen 420 dollar per aandeel. Die tweet leidde tot een officieel onderzoek van de Amerikaanse beurswaakhond SEC.

Tesla kon niet direct reageren op een verzoek van Business Insider om commentaar op de aangekondigde prijsdaling van de Model S.

Lees meer over Tesla: