• De Gigafactory van Tesla bij Berlijn moet de grootste batterijfabriek ter wereld worden, vertelde Elon Musk op een Europese batterijconferentie.
  • De topman wil in de fabriek ook een compacte Tesla ontwikkelen voor de Europese markt, mede om een persoonlijke reden.
  • Onlangs lukte het Musk niet om met de grotere Tesla Model X een geschikte parkeerplaats in Berlijn te vinden.

Elon Musk heeft grootse plannen voor de Tesla-fabriek bij Berlijn. Op een grote Europese conferentie kondigde hij deze week aan dat de Gigafactory Berlin-Brandenburg de grootste batterijfabriek ter wereld moet worden. Dat meldt Die Welt.

De fabriek in Grünheide krijgt een productiecapaciteit van 100 gigawattuur. Later zou de capaciteit uitgebreid kunnen worden tot 200 of zelfs 250 gigawattuur.

Maar dat is niet het enige wat Musk van plan is. Om de Europese markt beter te kunnen bedienen, wil de baas van Tesla ook een nieuwe auto in de Gigafactory te ontwikkelen: een compact model, een type dat met name populair is in Europa.

Geen geschikte parkeerplaats voor Tesla Model X

Een van de redenen om hierop in te zetten is dat de topman onlangs veel moeite had om met een Tesla Model X een geschikte parkeerplaats in Berlijn te vinden. Dit omdat de wagen te groot is voor veel parkeerplaatsen in de stad.

Lees ook: Kijk hoe Elon Musk een testrit maakt in de elektrische auto van concurrent Volkswagen tijdens zijn bezoek aan Duitsland

Ook zal de Gigafactory Berlin-Brandenburg zich, naast de productie van auto’s, gaan richten op nieuwe accutechnologieën om de prijs per kilowattuur omlaag te brengen. Daarnaast wordt onderzocht hoe elektrische auto’s betaalbaarder kunnen worden.

Musk adresseerde ook de zorgen van omwonenden van de nieuwe Tesla-fabriek. De nieuwe productiemethodes zullen het milieu minder belasten. “Je kan naast de accufabriek wonen en nog hoef je je geen zorgen te maken over giftige stoffen”, aldus Musk.

Lees ook op Business Insider

LEES OOK: De astronomische koersstijging van Tesla maakt Elon Musk op papier de op 1 na rijkste mens ter wereld – maar dat kan heel goed een gigantische zeepbel blijken