• Elon Musk ontmoette Volkswagen-CEO Herbert Diess afgelopen week in Duitsland.
  • Als onderdeel van de ontmoeting heeft Musk een testrit gemaakt in de elektrische Volkswagen ID.3, de grote concurrent van Tesla’s Model 3.
  • Volkswagen heeft een minutenlange video gedeeld van de testrit die plaatsvond op een regenachtige Duitse luchthaven.

Volkswagen heeft een opvallende video gedeeld van zijn CEO Herbert Diess die Tesla-topman Elon Musk vergezelt tijdens een testrit in de elektrische Volkswagen ID.3 hatchback.

De ontmoeting vond afgelopen weekend plaats in Duitsland, dicht bij het hoofdkantoor van Volkswagen.

In de korte video is te zien dat Musk de vierdeursauto uit een hangar rijdt en vervolgens een paar rondjes maakt op het vliegveld.

“Het gaat om een reguliere auto. Het is geen racewagen”, zegt Diess op een gegeven moment.

'Hij is best goed voor een niet-sportieve auto'

“Ik wilde alleen even zien hoe snel de acceleratie is”, reageert Musk, die eenmaal op de start- en landingsbaan een snelheid van 110 kilometer per uur aantikt.

“Voor een niet-sportieve auto is-ie best goed”, zei Musk over de bestuurbaarheid van de auto. Het duo heeft het ook over lane-keeping en noodhulptechnologie.

“Voor alle duidelijkheid: we hebben enkel in de ID.3 gereden en even gepraat — er is geen deal of samenwerking in de maak”, licht Diess toe in een LinkedIn-post.

Bekijk hieronder de volledige video:


LEES OOK: Tesla laat een glimp zien van de gigafabriek in Shanghai waar robots een grote rol hebben bij de productie van de Model 3