De laatste tijd doet SpaceX, het ruimtevaartbedrijf van techondernemer Elon Musk, alsof raketten landen geen moeite kost.

Maar zo soepel verliep het niet altijd.

Om dat punt nog maar eens te onderstrepen heeft Musk een dramatische, maar komische video gedeeld van explosieve SpaceX-rakettesten.

“Het was een lange weg naar herbruikbaarheid van Falcon 9… Wanneer vrijwel alles herbruikbaar is, zullen de kosten dalen met factor 100”, zei Musk donderdagochtend op Twitter. Hij verwijst naar het 70 meter lange herbruikbare raketsysteem van het bedrijf.

Bij zijn bericht zat ook een kort voorproefje van een uitgebreide video op YouTube (hieronder te zien).

Sinds de oprichting van het bedrijf in 2002 heeft het personeel talloze testen uitgevoerd. Veel van de pogingen om deze tot de nok met brandstof gevulde machines te lanceren en te landen eindigden in een vurige explosie.

Vandaag heeft SpaceX het lanceren van de Falcon 9-raketten weten te perfectioneren. In de toekomst kan SpaceX hier miljarden mee verdienen, de kosten verlagen en een nieuw tijdperk in de ruimtevaart inluiden.

Kijk de video van SpaceX, How Not to Land an Orbital Rocket Booster, hieronder:

De video is een montage van verschillende testen van de afgelopen jaren. Sommige van de beelden werden nog niet eerder vertoond.

SpaceX is van plan om in november zijn grootste - en herbruikbare - raketsysteem genaamd Falcon Heavy te lanceren. Daarna is het de bedoeling om in 2019 een aantal NASA-astronauten en andere klanten te lanceren. Misschien zelfs een bemande missie naar de maan.

LEES OOK: De iPhone X goedkoper aanschaffen in New York of Londen? Het kan bijna uit!