Luister hieronder naar de audioversie van dit artikel


0:00
1:33

Techmiljardair Elon Musk, de rijkste persoon ter wereld met een geschat vermogen van 214 miljard dollar, heeft afgelopen jaar een tweeling gekregen met Shivon Zilis, een hoge bestuurder bij Neuralink, één van de bedrijven van Musk.

Dat blijkt uit juridische documenten die zijn ingezien door Insider.

In april 2022 hebben de 51-jarige Musk en de 36-jarige Zilis een verzoek ingediend bij de rechtbank in Texas om de namen van de tweeling te veranderen, zodat ze de achternaam van hun vader hebben en de achternaam van hun moeder als tweede voornaam. De rechter is hiermee akkoord gegaan.

De tweeling die Musk met Zilis kreeg, werd in november 2021 geboren, een week eerder dan een ander kind dat Musk nog met zijn ex-vriendin Grimes heeft gekregen.

Musk, die bekend staat als een voorstander van een hoog geboortetal, heeft nu in totaal negen kinderen (voor zover bekend) uit verschillende relaties.

Zilis en Musk ontmoetten elkaar in 2015 toen zij bij het non-profit bedrijf OpenAI aan de slag ging, dat Musk had opgericht. In 2017 ging ze bij Tesla werken, de fabrikant van elektrische auto's van Musk. Inmiddels is ze operationeel directeur voor speciale projecten bij Neuralink, dat zich bezig houdt met chiptechnologie voor hersenimplantaten.

Lees hier het hele verslag van Insider over de kinderen van Elon Musk (Premium)