Ruim 400.000 auto’s zijn er dit jaar op kenteken gezet. Daarmee is 2019 een vrij gemiddeld autojaar als je kijkt naar de verkopen in de afgelopen decennium.

De Tesla Model 3 is veruit het populairste model, geholpen door de fiscaal aantrekkelijke regeling voor zakelijke rijders om een elektrische auto aan te schaffen. Met een prijskaartje van minimaal 48.980 euro is dat bepaald geen goedkoop voertuig.

Maar er zijn dit jaar nog veel duurdere bolides verkocht, zoals de Bentley Mulsanne. De basisversie van deze statige wagen kost net geen vier ton en is in de eerste elf maanden van dit jaar drie keer afgeleverd op een Nederlands adres, blijkt uit cijfers van branche-organisatie Bovag.

Of neem de Rolls-Royce Dawn, die eveneens drie keer is geregistreerd in 2019. Deze kolossale cabrio heeft een nieuwprijs van minimaal 427.445 euro, volgens de database van Autoweek.

Duurste auto’s van Nederland in 2019

Maar er rijden op de Nederlandse wegen nog duurdere auto’s rond. Lamborghini leverde dit jaar vijf stuks af van de Aventador, de razendsnelle sportwagen met een topsnelheid van 350 kilometer per uur. Die heeft volgens Autoweek een nieuwprijs van 459.531 euro, alleen is dat nog exclusief eventuele extra’s.

Lamborghini Aventador

 

"De wereld lijkt een stukje beter doordat zulke objecten bestaan, je dag is meteen goed als je er een ziet", schrijft Top Gear in de recensie van de Aventador. "Dus schud je hoofd niet vanwege de geldverspilling of CO2-uitstoot. Eigenaren bewijzen het publiek juist een dienst."

En de duurste auto? Probleem met de Bovag-lijst is dat niet alle dure merken afzonderlijk worden genoemd. Er is een categorie 'overige merken' waarvan er dit jaar bijna tweeduizend zijn verkocht.

Daar zit bijvoorbeeld een nieuwe Bugatti Chiron Super Sport 300+ bij, die volgens Hart voor Auto's is aangeschaft door de Rotterdamse ondernemer Michel Perridon.

Volgens de site Topgear.nl, die via de RDW naging wat de duurste individuele modellen zijn die dit jaar op kenteken zijn gezet, komt de Bugatti Chiron inderdaad op de eerste plaats, met een prijskaartje van 3,4 miljoen euro.

Daarna volgen enkele exemplaren van de McLaren Senna voor meer dan 1 miljoen euro en een Aston Martin Vanguish Zagato van 937 duizend euro.

Wat betreft de Lamborghini Aventador noteert Topgear vijf exemplaren die voor 546 duizend euro tot 632 duizend euro zijn verkocht.

De Bentley Mulsanne Speed komt volgens de RDW-data die Topgear.nl bekeek terug voor 521 duizend euro en Rolls Royce Dawn voor 559 duizend euro.

Nu maar hopen dat je er een spot op de Nederlandse wegen.

Lees meer over auto’s: