Drankenconcern Lucas Bols en Nolet proosten samen op de toekomst. Nolet, dat bijna 30 procent van de aandelen bezat, neemt Lucas Bols nu volledig over. Aandeelhouders ontvangen 18 euro per aandeel Lucas Bols dat ze bezitten.

De door zittende aandeelhouders aangeboden aandelen zijn goed voor een belang van bijna 72 procent. Nolet had al bijna 30 procent van de aandelen in handen.

Nolet en Lucas Bols gaan samen verder

Lucas Bols is onder meer bekend van dranken als Blue Curaçao, Advocaat, Passoã en Pisang Ambon. Het merk produceert ook jenever. Lucas Bols werd opgericht in 1575 en experimenteerde in de Gouden Eeuw al met exotische kruiden, specerijen en vruchten in hun likeuren en jenevers.

De geschiedenis van familiebedrijf Nolet gaat terug naar 1691. De distilleerder heeft merken als Ketel 1, Proosje van Schiedam en maakt ook gin onder de naam Nolet.

Volgens Nolet-bestuursvoorzitter Carel Nolet betekent de overname dat “we twee fantastische Nederlandse bedrijven onder één vlag kunnen samenbrengen”. Ook topman Huub van Doorne van Lucas Bols zegt “zeer verheugd” te zijn. “We kijken er erg naar uit om samen onze reis voort te zetten als Nederlands kampioen in de wereldwijde sterke dranken- en cocktailmarkt.”

De deal zal wordt beklonken op 13 februari. Daarna zal het aan de beurs van Amsterdam genoteerde Lucas Bols als zelfstandige onderneming verdergaan onder de hoede van Nolet. Daarbij blijft de naam Lucas Bols behouden en zal ook het huidige management op zijn plaats blijven.

LEES OOK: Moederbedrijf Blokker slaagt er niet in speelgoedketen Intertoys te verkopen