• President Donald Trump heeft zijn adviseurs gevraagd hoe hij een vliegveld naar zichzelf kan laten hernoemen, zo meldt The Daily Beast.
  • Naar verluidt zou Trump geïnformeerd hebben naar het papierwerk dat hierbij komt kijken.
  • Een Republikeinse bestuurder uit Florida heeft Palm Beach International Airport voorgesteld als kandidaat.

President Donald Trump heeft assistenten en adviseurs gevraagd hoe hij een vliegveld naar zichzelf kan laten hernoemen, aldus twee bronnen tegen het Amerikaanse nieuwsmedium The Daily Beast.

Volgens een van de bronnen zou Trump geïnformeerd hebben naar het administratieve werk dat bij de hernoeming van een luchthaven komt kijken.

Het is niet de eerste keer dat de huidige president overweegt een vliegveld naar zichzelf te laten hernoemen. Volgens een bron van The Daily Beast speelt Trump al sinds 2018 met het idee.

Begin januari moet Trump het Witte Huis verlaten en waarschijnlijk denkt hij inmiddels na over zijn presidentiële nalatenschap.

Woordvoerder Judd Deere van het Witte Huis wilde het bericht over een Trump-vliegveld overigens niet bevestigen. “We gaan niet in op privégesprekken”, zei hij tegen de Miami Herald.

Palm Beach International Airport als kandidaat voor Trump-vliegveld

Welk vliegveld mogelijk hernoemd kan worden, is nog niet duidelijk. Wel heeft een Republikeinse bestuurder uit Florida een suggestie.

Christian Ziegler, de vicevoorzitter van de Republikeinse partij in Florida, heeft Palm Beach International Airport voorgesteld als kandidaat. “Het zou de toegangspoort worden in Zuid-Florida voor fans van de voormalige president”, zei hij tegen de Sun Sentinel.

Volgens Ziegler wordt de luchthaven in Florida veel gebruikt voor de Air Force One, het Amerikaanse presidentiële vliegtuig.

Ook kwam de bestuurder met de suggestie om een presidentiële bibliotheek te bouwen in de buurt van Trumps landgoed Mar-a-Lago, waar Trump en zijn familie zich volgend jaar naar verluidt willen vestigen. Al stuit dit mogelijk op bezwaren bij de buren.

Lees ook: Donald Trump laat Mar-a-Lago opknappen, terwijl Melania naar scholen kijkt in Florida: het lijkt erop dat de familie zich in de Sunshine State wil vestigen

Het hernoemen van vliegvelden naar voormalige presidenten is niet ongebruikelijk. Zo is er een Ronald Reagan Washington National Airport in de staat Virginia en is er het beroemde John F. Kennedy Airport in New York.  

Een van de recent hernoemde vliegvelden is het Bill and Hillary Clinton National Airport in Little Rock in de staat Arkansas.

LEES OOK: Trumps toekomstige buren nemen juridische stappen om hem weg te krijgen uit Mar-a-Lago