• Donald Trump zal volgend jaar bekendmaken of hij zich in 2024 verkiesbaar stelt voor het presidentschap.
  • Hij wacht eerst de verkiezingen van het Amerikaanse Congres van 2022 af.
  • De oud-president wil ervoor zorgen dat de Republikeinen volgend jaar zowel in de Senaat als in het Huis van Afgevaardigden een meerderheid hebben.

De Amerikaanse oud-president Donald Trump maakt volgend jaar bekend of hij zich in 2024 weer verkiesbaar wil stellen voor het presidentschap. De Republikein zei dinsdag dat hij eerst de parlementsverkiezingen van 2022 wil afwachten.

Trump heeft gezegd dat hij van plan is om ervoor te zorgen dat de Republikeinen volgend jaar zowel in de Senaat als in het Huis van Afgevaardigden de meerderheid van de zetels veroveren.

De tussentijdse verkiezingen zullen in grote mate een populariteitstest zijn voor de zittende regering van Joe Biden.

“Ik denk dat we een hele goede kans maken om het Huis te heroveren”, zei de omstreden oud-president in een interview met Fox News. “Eerlijk gezegd is er ook een goede kans dat we de Senaat terugnemen, daarna nemen we een besluit.”

Volgens Trump staan zijn aanhangers klaar voor hem als hij besluit om weer mee te doen met de presidentsverkiezingen. "Kijkend naar alle peilingen willen ze dat ik me weer verkiesbaar stel, maar we gaan het zien", aldus Trump.

Donald Trump versus Meghan Markle?

De voormalige Amerikaanse president hoopt ook dat de geruchten waar zijn dat Meghan Markle voor het presidentschap wil gaan. "Als dat gebeurt, denk ik dat ik mij nog meer geroepen voel om mij verkiesbaar te stellen."

Afgelopen weekend meldde The Daily Mail dat Meghan aan het netwerken geslagen is binnen de Democratische Partij en plannen heeft zich in 2024 kandidaat te stellen als de huidige president Joe Biden, die dan 82 is, besluit het bij één termijn te houden.

Trump deelde ook zijn mening over de vrouw van de Britse prins Harry. "Ik ben geen fan van haar. Ik vind het niet kunnen hoe ze over de koninklijke familie en de koningin praat. Ik ken de koningin, ik heb haar ontmoet en vind haar een geweldig persoon. En ik ben geen fan van Meghan."

Lees ook: Trump is niet te spreken over Meghan Markle na explosief interview met Oprah, zegt ex-adviseur in een podcast

'Laat je vaccineren'

Ook moedigde Trump Amerikanen aan om zich tegen het coronavirus te laten vaccineren. Die uitspraak is opvallend, omdat veel Republikeinen en Trump-aanhangers volgens peilingen niet op een coronavaccin zitten te wachten.

Afgezien van het interview met Fox News en een toespraak onlangs op een conservatieve conferentie in Florida heeft Trump weinig van zich laten horen nadat hij in januari het Witte Huis verliet.

Sinds aanhangers van Trump op 6 januari het Capitool bestormden, is Trump verbannen van Twitter, het medium dat hij lange tijd als spreekbuis gebruikte.

LEES OOK: Donald Trump bereidt een spectaculaire terugkeer op social media voor in de lente, volgens een topadviseur