Getrouwen van voormalig president Donald proberen hem ervan te weerhouden mee te doen aan de verkiezingen van 2024 en opnieuw te verliezen, schrijft The Atlantic.

Trump heeft er meerdere malen op gehint dat hij zich mogelijk weer kandidaat gaat stellen voor de Republikeinen bij de volgende presidentsverkiezingen en heeft al tientallen miljoenen dollars opgehaald bij zijn aanhang om zijn politieke toekomst te financieren.

The Atlantic meldt dat een van de voormalige campagneadviseurs van Trump heeft gezegd dat een groepje getrouwen hem wil waarschuwen dat hij als politieke loser de geschiedenis ingaat als hij opnieuw verliest. Daarbij zal het voorbeeld worden gebruikt van Adlai Stevenson, die in de jaren vijftig twee presidentsverkiezingen op rij verloor, om hem te overtuigen.

Voormalig voorzitter Newt Gingrich van het Huis van Afgevaardigde en bondgenoot van Trump zegt tegen The Atlantic: “Ik denk niet dat hij het risico wil lopen twee keer te verliezen. Je kan één keer de uitkomst ter discussie stellen, maar bij een tweede keer wordt het echt een afwijzing.”

Trump heeft aantoonbaar een hartgrondige hekel aan verliezen, is in de loop van zijn carrière gebleken. Andere mensen die Trump goed kennen onderschrijven de inschatting van Gingrich.

Trump weigert nog altijd zijn nederlaag bij de verkiezingen van vorig jaar te erkennen en blijft ongegrond claimen dat er brede verkiezingsfraude is gepleegd.

Zijn voormalige nationale veiligheidsadviseur John Bolton zei eerder deze maand over Trump: "Ik denk dat hij diep van binnen weet dat hij verloren heeft in 2020, al zal hij dat nooit toegeven. En hij is heel bang om in 2024 opnieuw te verliezen, omdat loser genoemd worden voor hem het allerergste ter wereld is."

Mary Trump, een nicht van de voormalig president, zei eerder dit jaar tegen Insider dat ze ervan overtuigd is dat de politieke activiteiten van haar oom een manier zijn om geld op te blijven halen van zijn aanhang.

"Het is belangrijk in het achterhoofd te houden dat Donald helemaal niks geeft om politiek, helemaal niks om dit land en helemaal niks om de Republikeinen", zei ze in maart tegen Insider.

"Het gaat allemaal om het behouden van macht. Hij denkt dat hij daardoor ongestraft kan blijven opereren zoals hij al zijn hele leven heeft gedaan. En hij blijft zo ook geld afpakken van mensen."

"Ik zeg al langer dat hij helemaal niet van plan is in 2024 een gooi te doen naar het presidentschap. Hij doet alleen maar alsof", zei ze.

LEES OOK: Trump wil ‘absoluut’ een vorm van autocratie in de VS, als hij voor een tweede keer aan de macht komt, waarschuwt zijn ex-communicatiedirecteur