Uren nadat Donald Trump zijn nieuwe sociale mediaplatform TRUTH Social aankondigde, wisten sommige Twitter-gebruikers de bètasite binnen te dringen.

Ze konden accounts aanmaken als @donaldtrump  en @mikepence.

Inmiddels is de bètasite offline gehaaald.

Het kostte Twitter-gebruikers slechts twee uur om de bètasite van het vers aangekondigde sociale mediaplatform TRUTH Social binnen te komen en nepaccounts aan te maken van oud-president Donald Trump en de voormalige vicepresident Mike Pence.

Woensdag kondigde Trump zijn nieuwe platform aan, dat verdacht veel op Twitter lijkt. Naar verluidt komt TRUTH Social in 2022 online. Volgens een persbericht dat door Trumps woordvoerder Liz Harrington op Twitter is gezet, zal de app naar verwachting in november te pre-orderen zijn in de App Store van Apple.

Trumps oudste zoon Donald Trump J vertelde woensdag tegen Fox News-presentator Sean Hannity dat het platform naar verwachting de komende weken zal worden getest.

Maar de bètasite bleek echter direct al bijzonder toegankelijk te zijn. Insider zag slechts twee uur na de aankondiging enkele tweets waarin gebruikers beschreven hoe gemakkelijk het was de site van TRUTH Social te betreden. Zo was een account met gebruikersnaam @donaldtrump eenvoudig aan te maken.

Ook een andere twitteraar wist de bètasite binnen te dringen en een account aan te maken met de gebruikersnaam @mikepence.

Het is niet duidelijk waarom de bètasite van TRUTH Social zo gemakkelijk toegankelijk was. Insider merkt op dat de site inmiddels offline is gehaald.

Vertegenwoordigers van Trump Media en Technology Group (TMTG), het bedrijf achter TRUTH Social, Trump en Pence reageerden niet onmiddellijk op een verzoek van Insider om commentaar.

Lees ook: Trumps nieuwe sociale mediaplatform TRUTH Social heeft een interface die erg veel lijkt op die van Twitter

Het beoogde platform van Trump is niet de enige dat met hackers te maken heeft. Afgelopen zomer werd GETTR, een platform opgericht door de voormalige Trump-assistent Jason Miller, gehackt op de lanceringsdag. Toen werd de pagina van Miller tijdelijk overgenomen door hackers, net als de accounts van Mike Pompeo, Steve Bannon, Marjorie Taylor-Greene, Harlan Hill, Sean Parnell en de pro-Trump-zender Newsmax.

LEES OOK: Trump is verbannen van Facebook en Twitter, maar experts zeggen dat hij ze niet meer nodig heeft om weer president te worden