Donald J. Trump, de nieuwe bewoner van het Witte Huis, is een echte familieman. In zijn bestseller The Art of The Deal (1987) schreef hij al.

“There is nothing to compare with family if they happen to be competent, because you can trust family in a way you can never trust anyone else.”

De president van de Verenigde Staten heeft twee zonen (Donald Jr. en Eric) en een dochter (Ivanka) bij zijn eerste vrouw Ivana. Bij zijn tweede vrouw Maria Maples heeft Trump nog een dochter (Tiffany) en bij zijn huidige vrouw Melania verwekte hij zijn inmiddels 10-jarige zoon Barron.

De oudste drie kinderen van Trump hebben van jongs af aan kunnen meegenieten van de media-aandacht rond hun vader. Inmiddels werken ze allemaal voor hun vaders imperium en schoonzoon van Trump Jared Kushner is zelfs een van zijn meest hechte vertrouwelingen.

De 23-jarige Tiffany studeerde onlangs af aan de universiteit van Pennsylvania; ze wordt regelmatig gespot in Manhattan als één van de zogenoemde  Rich Kids of Instagram. Barron vertoeft voornamelijk op zijn eigen verdieping in de Trump Tower in New York.

Dit zijn de belangrijkste wetenswaardigheden over de kinderen van Donald Trump


DONALD JR., 39, zoon van Ivana

donald trump jr.

Foto: Donald Jr. houdt van het buitenleven. Hij jaagt op herten met pijl en boog. Getty Images/Joe Corrigan

Donald junior is vader van vijf kinderen. Toen hij 12 jaar oud was, gingen zijn vader en moeder uit elkaar.  Donald was toen oud genoeg om de krantenkoppen over de scheiding van Donald senior en Ivana te kunnen begrijpen, net als zijn klasgenootjes.

Als kind was hij dikke maatjes met opa Milos Zelnicek, de vader van Ivana. Die overleed in 1990. Met Milos trok Donald junior in de zomer vaak een paar weken naar het platteland in de buurt van Praag - zijn moeder Ivana werd geboren in Tsjechië. Met opa ging Donald junior vissen en jagen. Spraakwaterval Donald jr. spreekt vloeiend Tsjechisch. Hij gaf één van zijn zonen de naam Tristan Milos, een verwijzing naar zijn grootvader.

Donald junior ging naar een dure kostschool in Pennsylvania (Hill School). Net als zijn vader ging hij naar de Wharton School of the University of Pennsylvania. Aan deze business-school haalde hij een bachelordiploma in onroerend goed en financiering.

AP_880326020

Foto: Toen Donald junior 12 was, gingen zijn ouders uit elkaar. AP Images/Richard Drew

New York magazine maakte in 2004 een profiel van Donald junior. Daarin werd zijn drankgebruik aangestipt, evenals zijn neiging om bij ruzies op de universiteit het weet-je-wel-wie-ik-ben argument uit de kast te halen. Later zei hij zelf tegen Forbes dat zijn passie voor jagen hem op het rechte pad hield. "Terwijl anderen in de problemen raakten (...) ging ik vroeg naar bed, zodat ik voor zonsopgang op kon staan om op kalkoenen te gaan jagen".

Na zijn afstuderen in 2001 ging Donald junior opnieuw voor zijn vader werken - toen hij 13 jaar oud was had hij al een bijbaantje gehad voor het minimumloon als hulpje in de jachthaven van één van de casino's van zijn vader, Trump Castle in Atlantic City. Als twintiger kreeg hij de functie van executive vice president voor vastgoedontwikkeling en overnames bij de Trump Organization. Hij stortte zich op de ontwikkeling van Trump Place at West Side Yards in New York en werkte daarna aan projecten in Chicago, Las Vegas, Schotland en India.

Donald Trump Jr.

Foto: Vanessa Trump, een voormalig fotomodel, is de vrouw van Donald junior. Het echtpaar heeft drie zonen en twee dochters. Getty Images/Dave Kotinsky

Bij een modeshow die zijn vader organiseerde ontmoette Donald junior Vanessa, de vrouw met wie hij trouwde. Het aanzoek dat hij deed terwijl ze voor een juwelierszaak stonden, terwijl er fotografen in de buurt waren, kreeg veel media-aandacht. In de roddelpers werd gesproken van een publiciteitsstunt; Donald junior zou de ring van 100 duizend dollar 'te leen' hebben gekregen. Maar het huwelijk pakte goed uit en Donald kreeg vijf kinderen met Vanessa in de afgelopen jaren.


IVANKA, 35, dochter van Ivana

ivanka trump

Foto: aan het begin van haar carrière kreeg Ivanka een baan aangeboden van modekoninging Anna Wintour van Vogue. Ze sloeg het aanbod af, volgens. Reuters/Lucas Jackson

Ivanka is het grote succesnummer van de familie. Samen met broers Donald junior en Eric startte ze de Trump Hotel Collections, en tegelijk lanceerde Ivanka een eigen sieradenmerk - met in het verlengde daarvan kleding, schoenen en accessoires die verkocht worden door ketens zoals Nordstrom, Bloomingdale's en Zappos.

Ivanka is een fanatieke hardloper en voormalig fotomodel. Ze werkte net als haar broer als executive vice president voor vastgoedontwikkeling en overnames bij de Trump Organization. Ze ging echter niet rechtstreeks van de universiteit naar Trump Tower, het kantoor van haar vader. Eerst werkte ze een jaar lang voor vastgoedman Bruce Ratner. In een profiel van Forbes uit 2013 wordt gesteld dat ze een baan die ze van hoofdredacteur Anna Wintour van Vogue kreeg aangeboden, beleefd afsloeg.

ivanka trump modeling

Foto: Nadat ze op de cover van het blad Seventeen was verschenen in 1997, begon Ivanka aan een korte carrière als model voor mode-ontwerpers zoals Gianni Versace en Thierry Mugler. Reuters/Brad Rickerby (links); Reuters/Peter Morgan (midden); Reuters/David Gray (rechts)

Nadat ze zich specialiseerde in het maken van deals én in design trad ze in 2005 toe tot het bedrijf van haar vader. Ze was de hoofdonderhandelaar van het Trump National Doral in Miami, een golfresort dat 1 miljard dollar waard is. Ivanka tikte het op de kop voor 150 miljoen dollar. Eerdere deze maand stopte ze met haar baan en binnenkost zal ze verhuizen naar Washington.

Ivanka houdt haar privéleven verborgen, maar ze is een stelletje met Jared Kushner, een vastgoedmagnaat en nu een prominente adviseur van Trump. Voor haar relatie met Kushner, zou ze iets hebben gehad met Topher Grace, acteur in onder meer 'That 70s Show'.

ivanka trump wedding

Foto: Jared en Ivanka trouwden in 2009. Bron: Getty Images/Handout

Ivanka en Kusher hebben inmiddels drie kinderen: Arabella Rose, Joseph Frederick en Theodore James. Voordat ze trouwde, bekeerde ze zich tot het orthodoxe jodendom. De familie leeft kosher en doet mee aan de sabbat. "Van vrijdag tot zaterdag doen we niets anders dan met elkaar zijn", vertelde ze eens tegen Vogue. "We bellen ook niet."


ERIC, 33, zoon van Ivana

eric trump

Foto: "Ik heb er altijd de voorkeur aan gegeven om onder de radar te blijven", zei Eric in een interview. Bron: Getty Images/Slaven Vlasic

Eric, die altijd verschijnt met strak gekamd haar, was lang de verlegen telg van de Trump-clan. Hij is close met zijn oudere broer Donald Jr. en zus Ivanka, zei hij tegen New York Magazine. Jr. fungeert als zijn soort mentor, terwijl Ivanka 'een tweede moeder' voor hem is. "Zij nam me onder haar vleugels, voedde me op en probeerde me cool te maken."

In plaats van het exclusieve Wharton, koos Eric voor Georgetown University, gevestigd in Washington. De hoofdstad zal dus bekend terrein zijn voor de zoon die meteen na zijn studie voor zijn vader ging werken. Net als Donald Jr. is Eric executive vice president.

 

GettyImages 455504508

Eric en Ivanka zijn erg aan elkaar gehecht. Foto: Getty Images/Dave Kotinsky

Zijn vriendin, voormalig persoonlijk trainer en tv-producter Lara Yunaska, zei 'ja' tegen Erics huwelijks aanzoek in 2012. Hij vroeg haar in Seven Springs, het landhuis van zijn vader (waarde: 19,5 miljoen dollar) een uur ten noorden van New York. Zus Ivanka leverde de ring uit haar eigen collectie. Toen zijn zwager Jared het stel trouwde, zou hij aan Yunaska gemeld hebben: "Je krijg er niet alleen een familie bij, maar ook 6 miljoen Twitter-volgers."

GettyImages 451542547

Eric Trump en zijn vrouw Lara. Foto: Getty Images/Mike Coppola

Eric houdt zich vooral op de achtergrond en geeft weinig interviews. Hij is trouwens ook de eigenaar van Trump Winery, de grootste wijngaard in Virginia.


TIFFANY, 23, dochter van Marla Maples

tiffany trump

Tiffany Trump is net afgestudeerd aan University of Pennsylvania. Foto: Getty Images/Ilya S. Savenok

In tegenstelling tot haar halfbroers en -zus, groeide Tiffany op aan de westkust van de VS. Ze spendeerde haar jeugd dus niet in de kantoren van haar vader en bracht ook niet haar zomers door op het Seven Springs-landhuis. Tiffany werd opgevoed door haar moeder, Marla Maples. In de buurt van Los Angeles ging ze naar de privéschool Calabasas Viewpoint, waar het lesgeld meer dan 30.000 dollar bedraagt.

RTXFNLA

Marla Maples voedde haar dochter Tiffany op als alleenstaande moeder. Foto: Reuters/Jeff Christensen

Net als haar vader studeerde Tiffany aan de University of Pennsylvania en het schijnt dat ze met dank aan halfzus Ivanka een stageplaats bij Vogue wist te bemachtigen. Ze probeerde bijna zes jaar geleden om door te breken als zangeres, met Like A Bird.

GettyImages 170829515

Tiffany is bevriend met Peter Brant Jr. Foto: Getty Images/Jamie McCarthy

Een paar van Tiffany's vrienden behoren tot de Rich Kids of Instagram, zoals Peter Brant Jr., zoon van mediamagnaat Peter Brant en Gaia Matisse, de achterachterkleindochter van de beroemde Franse kunstenaar Henri Matisse.


BARRON, 10, zoon van Melania

barron trump

"Hij is een great boy. Hij werkt hard en gaat beginnen aan 'the school thing'." Foto: Getty Images/Gustavo Caballero

De jonge en vaak beduusd gefotografeerde Barron Trump zou nog wel eens meer op zijn vader kunnen lijken dan welke van zijn halfbroers of -zussen dan ook. Zeker als we zijn moeder Melania mogen geloven: "Hij houdt ervan om iets op te bouwen, plat te gooien en dan iets nieuws te bouwen", zei ze tegen parenting.com. "Soms noem ik hem little Donald."

 

Schijnbaar gaat zijn voorkeur uit naar pakken boven sweatpants en hij heeft niet zijn eigen kamer maar een eigen etage in de Trump Tower. Melania vertroetelt haar zoon met de kaviaarcrème uit haar inmiddels opgeheven huidproductenlijn.

trump family

Foto: source Getty Images/Bryan Bedder

Barron is een sportief type en speelt baseball en tennis. Maar zijn voorkeur gaat uit naar de favoriete sport van zijn vader: golf. Zijn ouders houden hem routineus buiten de publiciteit, maar hij is wel regelmatig een graag geziene gast in het Mar-a-Lago-huis van Trump in Florida. Zijn moeder nam hem vroeger altijd mee naar het hipste sociale evenement in Manhattan: het Memorial Sloan Kettering Bunny Hop.

April Walloga werkte mee aan een eerdere versie van dit artikel.