Oud-president Donald Trump beschuldigt Tesla-CEO Elon Musk ervan steevast een hoop onzin te verkopen door hem op een campagne-bijeenkomst een ‘bullshit-artist’ te noemen. Volgens Trump loog Musk nadat hij Trump persoonlijk had verteld dat hij in 2016 op hem had gestemd.

Musk zei tijdens een tech-conferentie in mei namelijk juist dat hij zijn hele leven misschien wel nooit Republikeins had gestemd en sowieso altijd overwegend Democratisch heeft gestemd.

Trump kwam zaterdag tijdens een bijeenkomst in Alaska op die uitspraak van Musk terug. “Je weet dat hij laatst zei: ‘Oh, ik heb nog nooit op een Republikein gestemd’? Ik zei: ‘Dat wist ik niet.’ Hij vertelde míj dat hij op mij had gestemd. Dus hij is weer zo’n bullshit-artist”.

Naar eigen zeggen had Trump ook al voorspeld dat de Twitter-deal zou mislukken. In mei zou hij al gezegdd hebben dat Musk Twitter niet voor zo’n ‘belachelijke prijs’ zou kopen.

'Een waardeloze deal'

Musk was van plan om Twitter voor 44 miljard dollar te kopen, maar liet de SEC vrijdag weten dat hij het socialemediabedrijf niet langer wil overnemen. Twitter, dat stelt dat Musk contractueel verplicht is om door te gaan met de deal, heeft al laten weten dat ze hem voor de rechter zullen slepen.

Trump noemde het contract van Musk met Twitter een "waardeloze deal".

"Hij zal het niet gaan kopen", zei Trump. "Hoewel later misschien... Wie weet wat er gaat gebeuren? Hij heeft een behoorlijk waardeloos contract. Ik heb naar zijn contract gekeken. Geen goed contract."

Trump eindigde de toespraak door luisteraars aan te moedigen om in plaats daarvan zijn eigen app, Truth Social, te downloaden.

Woordvoerders van Elon Musk konden niet onmiddellijk op een verzoek van Insider om commentaar reageren.

LEES OOK: Bestorming Capitool was couppoging van Donald Trump, aldus Democraat die onderzoekscommissie leidt