Cryptomunt dogecoin is maandag omhooggeschoten nadat het Twitter-logo was veranderd in de shiba inu-hond die symbool staat voor dogecoin. De munt, waar Twitter-eigenaar Elon Musk al langer van gecharmeerd is, noteert dinsdagochtend een stijging van meer dan 25 procent op dagbasis, volgens gegevens van Coinmarketcap.com.

Door de koersstijging staat dogecoin nu op de zevende plaats in een rangschikking van cryptomunten naar marktwaarde, volgens Coinmarketcap.com. De munt is nu bijna 0,10 dollar waard. Alle dogecoins samen zijn goed voor ruim 13,7 miljard dollar (omgerekend 12,5 miljard euro).

De aanleiding van de wijziging is niet direct duidelijk. Zondag had Musk wel al een spotprentje getweet waarop de doge-hond bij een verkeerscontrole een identiteitsbewijs met het Twitter-logo als foto laat zien. “Het is een oude foto”, verontschuldigt de hond zich.

Maandag stuurde hij een foto van een eerdere discussie met een andere Twitter-gebruiker rond waarop de optie om het logo aan te passen werd besproken.

Musk wordt vanwege het supporteren van dogecoin ook aangeklaagd. Volgens beleggers had Musk door steeds over dogecoin te tweeten de prijs met 36.000 procent opgedreven en de koers toen laten crashen. Daarmee zou de topman van Tesla en SpaceX zelf miljarden hebben verdiend, maar het zou andere beleggers veel geld hebben gekost. Die willen 258 miljard dollar als schadevergoeding, drie keer de geschatte daling van de marktwaarde van alle dogecoins in omloop.

LEES OOK: Steeds meer webwinkels stoppen met accepteren bitcoin als betaalmiddel