De Nederlandse dj Martin Garrix (Martijn Garritsen) is door het Britse muziekblad DJ Mag uitgeroepen tot de populairste dj ter wereld.

De lijst staat, net als voorgaande jaren, weer vol met Nederlanders: Naast Garrix staan er 5 Nederlanders op de lijst, die allemaal miljoenen per jaar verdienen met hun shows en tracks.

De prijs van DJ Mag is overigens niet onomstreden. Het gaat namelijk niet om een vakjuryprijs en ook wordt er niet gekeken naar bijvoorbeeld het aantal streams of verkoopcijfers, maar er kan gestemd worden door het publiek.

Jaarlijks brengen er zo’n miljoen mensen een stem uit. Maar de vraag is natuurlijk of dat muziekfans zijn, of dat het om familie, vrienden of gekochte stemmen gaat.

Vorig jaar was er ophef rond winnaars Dimitri Vegas & Like Mike. Het duo zou stemmen hebben gekocht en promotieteams op festivals in hebben gezet om stemmen binnen te halen.

Eerlijk of niet, de top 10 van de lijst bestaat uit populaire grootverdieners. Business Insider zet hun geschatte inkomens op een rijtje.


1. Martin Garrix, 14,5 miljoen euro per jaar

Martin Garrix geeft masterclass

Martin Garrix steeg drie plekken op de lijst van DJ Mag. Volgens Forbes verdiende hij de afgelopen twaalf maanden zo’n 14,5 miljoen euro. Niet verkeerd voor de 20-jarige Nederlander.


2. Dimitri Vegas & Like Mike, 14,1 miljoen euro per jaar

Dimitri Vegas & Like Mike

Het dj-duo Dimitri Vegas & Like Mike (De broers Dimitri en Michael Thivaios) waren vorig jaar de populairste dj’s, volgens de lijst van DJ Mag. Dit jaar moeten ze het doen met de tweede plek. Over hun inkomen mogen ze niet klagen. Volgens Forbes verdienden ze het afgelopen jaar ruim 14 miljoen euro.


3. Hardwell, 11,8 miljoen euro per jaar

Hardwell en Armin van Buuren krijgen hun eigen action figures

Ook Robbert van de Corput alias Hardwell moet het dit jaar doen met een plaatsje lager op de lijst. Hardwell viel dit jaar buiten de lijst van bestverdienende dj’s, maar in 2014 werd zijn inkomen geschat op een krappe 12 miljoen euro.


4. Armin van Buuren, 10,9 miljoen euro per jaar

A State of Trance - 15 jaar Armin

Armin van Buuren is al jaren een stabiele factor op de lijst van populairste dj’s. Ook hij viel dit jaar buiten de lijst van Forbes, maar zijn vermogen wordt rond de 50 miljoen euro geschat. In 2014 verdiende hij volgens het zakenblad een krappe 11 miljoen euro.


5. Tiësto, 34,6 miljoen euro per jaar

Ultra Music Festival in Miami

De carrière van Tiësto (Tijs Verwest) begon al in 1994, en nog nog altijd is hij zeker van een plek in de top 10 van DJ Mag.

Op de lijst van best verdienende dj’s hoort hij ook bij de absolute top; het afgelopen jaar heeft hij naar schatting maar liefst 38 miljoen euro verdiend, waarmee hij na de Schotse dj Calvin Harris de best verdienende dj ter wereld is.


6. David Guetta, 25,5 miljoen euro per jaar

HUNGARY SZIGET FESTIVAL

De Fransman David Guetta is de eerste dj op de lijst die niet afkomstig is uit de Benelux. Net als vorig jaar staat hij op de zesde plek van de lijst. De afgelopen twaalf maanden verdiende hij volgens Forbes zo’n 25,4 miljoen euro.


7. Steve Aoki, 21,4 miljoen euro per jaar

PORTUGAL MUSIC ROCK IN RIO

Aoki is dit jaar drie plekken gestegen in de top 10 van DJ Mag en is daarmee de eerste Amerikaan op de lijst. Zijn inkomen van het afgelopen jaar wordt geschat op omgerekend zo’n 21,4 miljoen euro.


8. Oliver Heldens, 50.000 euro per show

Uitreiking nummer 1 DJ van de wereld

Oliver (Olivier) Heldens stond vorig jaar nog op plek 12, en is dus een nieuwkomer in de lijst. De Rotterdammer bracht drie jaar geleden zijn eerste tracks uit en kan nu naar schatting tussen de 45.000 en 50.000 euro vragen voor zijn shows.


9. Skrillex, 18,2 miljoen euro per jaar

USA MUSIC Skrillex

De Amerikaan Skrillex staat vooral bekend om zijn dubstebplaten en staat net als vorig jaar op plek 9 in de lijst. Wat betreft inkomsten staat hij volgens Forbes op de zevende plek, met 18,2 miljoen euro in de afgelopen twaalf maanden.


10. Afrojack, 13,7 miljoen euro per jaar

ADE: Afrojack draait in Hotel 538

Afrojack, vroeger bekend als Nick van de Wal, daalt dit jaar twee plekken en staat daarmee op de laatste plek van de top 10. Afrojack staat er om bekend van mooie, dure auto’s te houden en die rijdt hij zo nu en dan ook in de prak. Hij kan het zich veroorloven, want hij kreeg het afgelopen jaar een krappe 14 miljoen euro binnen op zijn bankrekening.

LEES OOK: Deze man interviewde 200 Nederlandse top-dj’s en benoemt 6 factoren die het succes van een dj bepalen