Nederland telt naar schatting zo’n 1,8 miljoen honden, waarbij bijna één op de vijf huishoudens hondenbezitter is. Met de zomervakantie voor de deur, is er niets lekkerder dan een leuke reis of vakantie met het hele gezin. Maar wat doe je met de hond?

Hoewel veel hondeneigenaren kiezen voor een hondenhotel of een oppas thuis voor hun viervoeters, zijn er ook veel mensen die met hun huisdier op reis willen.

Uit een analyse van Interhome, een platform voor vakantiehuizen, blijkt dat er iedere maand gemiddeld zo’n 5.400 op zoekopdrachten op Google Search worden gedaan naar ‘vakantie met hond’. Daarbij wordt vooral gekeken naar bestemmingen dicht bij huis: men geeft de voorkeur aan vakantie met de hond in Nederland, met Duitsland en Oostenrijk op de tweede plaats.

Dat Nederland zo populair is onder hondenbezitters, heeft naast de afstand mogelijk ook te maken met hoe ons land is aangepast aan honden. Volgens de reiswebsite heeft ons land ruim drieduizend restaurants waar honden welkom zijn.

Hoewel er online dus relatief veel gezocht wordt op hondenvakanties in Nederland, geldt dat niet voor de meest geboekte huisdiervriendelijke vakanties.

Op basis van eigen data van het vakantiehuizenplatform stelde Interhome een top 8 op van de meest geboekte bestemmingen voor vakanties met een huisdier afgelopen jaar. Daarbij staat Frankrijk op de eerste plaats, gevolgd door Italië en Oostenrijk. In deze lijst staat Nederland op de achtste plek.

Populairste vakantielanden met huisdier:

1. Frankrijk

2. Italië

3. Oostenrijk

4. Duitsland

5. Zwitserland

6. Spanje

7. Tsjechië

8. Nederland

LEES OOK: Hond adopteren uit het buitenland: hoe voorkom je een mismatch? 8 vragen die je moet stellen