Een rijke vrouw uit China heeft besloten om haar fortuin van ruim 2,5 miljoen euro na te laten aan haar huisdieren. De drie kinderen krijgen niets van de erfenis, melden Chinese media.

De vrouw uit Shanghai besloot haar kinderen uit haar testament te schrappen, omdat ze vond dat ze verwaarloosd werd op haar oude dag. De kinderen van mevrouw Liu zouden bijvoorbeeld niet op bezoek zijn gekomen toen ze ziek was, meldt de South China Morning Post op basis van Zonglan News.

Met haar katten en honden heeft mevrouw Liu naar eigen zeggen wel een goede band. De keuze van de Chinese vrouw werd door sommige Chinezen op sociale media positief gewaardeerd. “Goed gedaan. Als mijn dochter me in de toekomst slecht behandelt, zal ik mijn huis ook aan anderen overlaten”, luidde een reactie.

Chinese vrouw laat vermogen na aan katten en honden: beheer ligt bij dierenkliniek

Uit de berichtgeving van Chinese media wordt niet duidelijk hoe oud de vrouw is. In haar testament staat nu dat het vermogen bestemd is voor haar huisdieren en hun nakomelingen na haar dood, aldus de South China Morning Post.

Omdat het in China niet is toegestaan om dieren direct te laten erven, zal een plaatselijke dierenkliniek verantwoordelijk zijn voor de huisdieren en de erfenis beheren.

Een ambtenaar van de afdeling van een testamentair register in Oost-China heeft Liu verteld dat het risico's met zich meebrengt om de dierenkliniek al haar geld te laten beheren, aldus de South China Morning Post. "We vertelden mevrouw Liu dat als haar kinderen hun houding aanpassen, ze het testament nog altijd kan aanpassen", aldus de ambtenaar.

Het komt vaker voor dat huisdieren een groot vermogen erven. Een bekend voorbeeld is de Duitse herder Gunther III, die in 1992 omgerekend ongeveer 60 miljoen euro erfde van zijn eigenaresse, een Duitse gravin. Daardoor werd hij de rijkste hond in de geschiedenis.

LEES OOK: Dit verandert er per 1 januari 2024 voor je familiezaken: extra geld kinderopvang, meer belastingvrij schenken en erven en hogere alimentatie