Parkeren op veel kleinere luchthavens in Nederland en over de grens in België en Duitsland wordt steeds duurder.

Volgens een inventarisatie van Vliegveldinfo.nl is parkeren bij Eindhoven Airport nu zelfs duurder dan op Schiphol. De prijsvergelijker keek begin april naar de kosten van parkeren op zestien luchthavens waar Nederlanders veel gebruik van maken.

Vooral Eindhoven Airport en Rotterdam The Hague Airport zijn flink duurder geworden in vergelijking met een jaar geleden. In Eindhoven ging de prijs voor een week parkeren met 21 procent omhoog tot 67,65 euro, dan betaal je op Schiphol met 67,50 voor een week toch net iets minder. In Rotterdam ging het om een plus van 12,5 procent tot 58,50 euro.

Bekijk hier de prijzen voor drie dagen en een week parkeren:

Parkeren op Schiphol werd juist 5 euro goedkoper voor drie dagen en 2,50 euro goedkoper voor acht dagen. Schiphol bleef met 67,50 euro voor een week stallen van de auto wel een van de duurste vliegvelden uit het onderzoek. Het voordeligste vliegveld uit de vergelijking is wederom Groningen Airport Eelde. Daar kostte drie dagen parkeren 12,50 euro en voor een week moest 35 euro worden betaald.

Vroeger stonden de Duitse vliegvelden dichtbij de grens bekend als goedkoop alternatief, maar dit prijsvoordeel verdwijnt volgens Vliegveldinfo.nl. De vliegvelden waren al duur voor een weekend en worden steeds duurder voor langer parkeren. België blijft niettemin het duurst. Een week of acht dagen parkeren op een vliegveld bij de zuiderburen kostte gemiddeld 74 euro.

Lees meer over vliegreizen: