Naarmate de Covid-19-uitbraak groeit, besluiten meer bedrijven over de hele wereld om vanuit huis te werken. Hoewel thuiswerken voor veel ondernemingen geen nieuw concept is, kan het voor sommige bedrijven toch een uitdaging zijn.

Een projectmanagementtool kan uitkomst bieden. Waarom is dit ook voor jouw organisatie handig?

1. Interne communicatie

Als iedereen thuiswerkt, verlies je gemakkelijk contact. In plaats van lange e-mailwisselingen of videovergaderingen kan een projectmanagementtool je team helpen om op de hoogte te blijven van waar iedereen mee bezig is. Door middel van een geïntegreerde feedback- en berichtfunctie komt alles op één plek samen. 

Projectmanagement software vergelijken:


2. Duidelijke taken en deadlines

Het is belangrijk dat elk teamlid een duidelijk overzicht heeft van wat wanneer moet gebeuren. De meeste taken overlappen elkaar, dus het is goed als teamleden weten welke invloed hun taak heeft op de taak van een ander. De meeste projectmanagementtools bieden een breed overzicht van alle taken. Zo is het voor iedereen duidelijk welke deadlines er liggen.

Benieuwd naar de beste tools op een rij? Check deze op onze vergelijkingspagina.

3. Voortgang bijhouden

Het kan als leidinggevende lastig zijn om te zien hoe een project evolueert als je niet alle bijdragen van je werknemers bijhoudt. Door op één plek te zien welke taken momenteel worden uitgevoerd kun je de productiviteit verbeteren. Je kunt namelijk eerdere trackrecords bekijken tijdens het besluitvormings- en planningsproces. Veel projecmanagementtools bieden een uitgebreid aantal functies die het volgen van voortgang ongelooflijk eenvoudig maken.

Geïnteresseerd in het gebruik van een projectbeheertool, maar weet je niet welke het beste bij je bedrijf past?

Lees ook op Business Insider

Vergelijk hier de beste tools: