Projectmanagement is het bijhouden van het verloop van projecten binnen een bedrijf. Het gaat om de taken die afgerond moeten worden, maar ook welke werknemers er bij betrokken zijn.

Met projectmanagement software houd je bij welke deelprojecten er zijn en hoe de samenwerking verloopt. Een goede verslaglegging geeft niet alleen inzicht in hoe ver je nu bent maar ook hoe iets eerder gegaan is. De juiste software helpt je dus bij het managen van projecten.

Een projectmanager heeft met software voor het managen van de taken een overzicht over de planning, de middelen die er zijn, het tijdspad en het budget. Met de keuze voor een managementpakket zorg je voor een heldere rapportage en goede communicatie in de teams.

Een pakket voor projectmanagement heb je dus niet alleen voor tijdens een project, het helpt je ook met de voorbereiding. Samen met je teams zet je deadlines en bepaal je de mijlpalen en de successen van een project.

Wie werkt er wanneer waar aan? Dat houd je eenvoudig bij met online projectmanagement software. Bovendien leveren veel aanbieders je ook een app, zodat je altijd op de hoogte bent van de taken of kunt zien hoe ver je eerder al was.