Vodafone, NS, Youngcapital… Het zijn zomaar drie bedrijven die hoge ogen gooien. Tenminste, als je kijkt naar hun beoordelingen als werkgever.

Glassdoor, de vacaturesite waar medewerkers en oud-medewerkers recensies over bedrijven kunnen achterlaten, maakte ook dit jaar weer een lijstje met de beste werkgevers van Nederland.

Net als vrijwel ieder jaar verschilt de ranglijst sterk van het Beste Werkgeversonderzoek van Effectory en Intermediair, ook een lijst met de beste werkgevers gekozen door werknemers.

Glassdoor keek naar verschillende zaken. Naast een algemene beoordeling en CEO-rating leveren werknemers ook feedback over de carrièremogelijkheden, compensatie & arbeidsvoorwaarden, cultuur & waarden, senior management en werk/privé balans bij hun werkgever.

Alleen bedrijven met ten minste 25 reviews op Glassdoor werden meegenomen in het onderzoek.

De top 20 vind je hieronder - de maximaal haalbare score voor een werkgever is 5 punten.

 


20. DEEN Supermarkten - 4,3

Diploma's uitreiken Deen

“De sfeer in het filiaal is goed. Het is gezellig. Er wordt voor gezorgd dat je wel goed je werk doet en dat de klantvriendelijkheid goed blijft.”


19. Robeco (vermogensbeheer) - 4,3

2013-02-19 00:00:00 ROTTERDAM - Een werknemer verlaat het hoofdkantoor van Robeco aan de Coolsingel. Het Japanse financiële concern Orix heeft de Robeco Groep voor 90 procent overgenomen. ANP MARTIJN BEEKMAN

“Robeco is zeer professioneel, klantgericht, commercieel.”


18. Vodafone (telecom) - 4,3

2015-10-08 22:56:50 ROTTERDAM - Een medewerker van een telefoonwinkel laat aan een klant zien dat de nieuwe iPhone6s echt in de verpakking zit. Apple-fans hebben een aantal uur voor de deur van een telefoonzaak gewacht voor de verkoop van de iPhone 6s. ANP VALERIE KUYPERS

“Leuke werkgever met veel vertrouwen.”


17. Cisco Systems (IT-hardware) - 4,3

2010-09-29 13:58:16 epa02830888 (FILE) A file picture dated 29 September 2010 shows a sign at the Cisco Systems Inc., headquarters in San Jose, California, USA. Cisco Systems Inc, the maker of networking gear, announced on 18 July 2011 plans to cut about 6,500 workers to help trim 1.3 billion US dollars in annual costs. EPA/MONICA M. DAVEY

“Sterke reus in transformatie.”


16. ZuidZorg (zorgverlening) - 4,4

Zuidzorg

“Trotse Wijkverpleegkundige.”


15. Enexis (netbeheerder) - 4,4

2013-08-22 00:00:00 OOSTERHOUT - Een speurhond zoekt naar een lek in een ondergrondse elektrische leiding. Een aantal honden wordt momenteel getraind door netbeheerder Enexis in het herkennen van de geur die vrijkomt bij kortsluiting. ANP OLAF KRAAK

“Veel vrijheid, verantwoordelijkheid en vertrouwen. We werken hard en maken ook veel plezier.”


14. UMC Utrecht (ziekenhuis) - 4,4

2016-12-27 18:13:58 UTRECHT - Exterieur van het Universitair Medisch Centrum (UMC) in Utrecht. Het ziekenhuis onderzoekt of er een procedurefout is gemaakt in het IVF-laboratorium. ANP LEX VAN LIESHOUT

“Connecting.”


13. Universitair Medisch Centrum Groningen - 4,4

800px-Groningen_UMCG_Ronald_Tolman_02

“Ruimte om je te ontwikkelen in een (levens)belangrijke omgeving.”


12. Nederlandse Spoorwegen - 4,4

2017-12-04 07:24:51 AMSTERDAM - Alle poortjes op Amsterdam Centraal zijn gesloten. Het station is nu alleen toegankelijk voor reizigers met een OV-chipkaart met voldoende saldo of een ander geldig vervoerbewijs. ANP JEROEN JUMELET

“Iedere dag een nieuwe uitdaging. Veel vrijheid in handelen. Staat midden in de maatschappij. NL is NS en andersom. Uitstekende arbeidsvoorwaarden en dito pensioenvoorziening. Informele organisatie.”


11. Studentaanhuis.nl (computerhulp) - 4,5

studentaanhuis

“Flexibele bijbaan.”


10. Hamilton Bright (merkconsultants) - 4,5

HamiltonBright

“Hard werken, veel leren.”


9. 2Contact  (callcenter) - 4,5

2contact-office

“Leuke collega’s. Goede werk sfeer. Elke drie maanden een feestje. Training worden er echt gegeven om je beter te maken. Doorgroei mogelijkheden. Als je geen ervaring hebt, krijg je echt de mogelijkheid om jezelf te ontwikkelen. Verlof en vakantie makkelijk geregeld.”


8. Hilton (hotels) - 4,5

2016-02-09 17:42:39 SCHIPHOL - Interieur van het Hilton Amsterdam Airport Schiphol, een hotel met 433 kamers en 1.700 m2 vergader- en evenementruimte. ANP KOEN VAN WEEL

“Ik heb 47 jaar voor het bedrijf gewerkt en Hilton heeft mij gemaakt wie ik ben. Ik ben altijd gesteund in mijn carrière en heb mezelf kunnen ontwikkelen. Het bedrijf heeft altijd mijn privéleven gerespecteerd.”


7. YoungCapital (uitzendbureau) - 4,6

2014-09-04 12:02:52 HOOFDDORP - Mark Tuitert achter zijn bureau. De voormalig topsporter is een nieuwe loopbaan begonnen in het bedrijfsleven bij YoungCapital als accountmanager business development. Het is zijn eerste 'echte' baan. ANP SANDER KONING

“Een organisatie waarbij je nog eigen zeggenschap hebt en zelf creatieve ideeën mag inbrengen en uitvoeren om je klanten of kandidaten in het zonnetje te zetten. Je voelt je daarnaast echt gewaardeerd als werknemer en er wordt ECHT naar je geluisterd.”


6. Mendix (apps en webapplicaties) - 4,6

Mendix

“Je komt binnen en denkt: “Hey, dit zijn een heleboel vrienden die met elkaar lol hebben”. En dan ga je aan het werk en merk je dat mensen hier mega scherp zijn, precies weten hoe dit wereldje werkt en alles aan doen om te blijven groeien zowel intellectueel, organisatorisch en qua omzet!! Echt een top bedrijf!!!”


5. Albelli (online foto's) - 4,7

2009-08-25 00:00:00 DEN HAAG - Fotoalbums worden dinsdag gedrukt bij het bedrijf Albumprinter in Den Haag. De toename van bestellingen van vakantiealbums veroorzaakt in de zomer drukte bij de makers van fotoboeken. ANP XTRA NILS VAN HOUTS

“Er is bij albelli veel ruimte om je te ontwikkelen. Je kunt werken met de laatste technieken en voorstellen doen voor verbeteringen. Ook is er de mogelijkheid om trainingen te doen of conferenties bij te wonen. Het bedrijf is internationaal en het is leuk om met collega’s uit verschillende landen samen te werken.”


4. Bynder (brand software) - 4,7

Large-Chris_Hall-02

"Geweldige werkcultuur, gratis eten/koffie. Je gaat in teams aan de slag, maar hebt ook de volledige vrijheid om zelfstandig te werken aan projecten of gebieden waar je waarde kunt toevoegen."


3. Onboard (recruitment) - 4,8

onboard-office

“Via de bootcamp ben ik begonnen als interim recruiter bij Onboard. Je leert superveel in korte tijd en de werkzaamheden zijn zeer afwisselend!”


2. TOPdesk (service management software) - 4,8

Topdesk

“Een gezellige sfeer op de werkvloer. Veel vrijheid om eigen plannen uit te werken. Nieuwe collega’s worden zeer goed in het bedrijf opgenomen.”


1. Bain & Company (management consulting) - 4,9

Bain-_-Company

“Interessant werk met geweldige mensen waarmee je ook graag in het weekend afspreekt. Verkrijgt inzicht in meerdere industrieën.”