De Amerikaanse president Donald Trump volgt een bont gezelschap mensen op Twitter.

Terwijl zijn aantal volgers stijgt — de teller staat op dit moment op 23,4 miljoen — bestaat het aantal mensen dat hij zelf volgt maar uit een fractie daarvan.

Wie zijn de 41 mensen die Trump volgt? Je hebt zijn kinderen, een handje vol Fox News-presentatoren en zijn eigen golfbanen en hotels.

Dit zijn de mensen die Trump volgt op Twitter:


Melania Trump

first-lady-melania-trump

Melania Trump is Donald Trumps derde vrouw. Het stel trouwde in 2005.


Vanessa Trump en Donald Trump junior

vanessa-trump-and-donald-trump-jr

Vanessa Trump is de schoondochter van de president. Het voormalige model trouwde in 2005 met Donald Trump junior, inmiddels hebben ze vijf kinderen.

Donald Trump jr. is de oudste zoon van Donald Trump en zijn eerste vrouw, Ivana. Deze Trump werkt sinds zijn afstuderen aan de Universiteit van Pennsylvania voor de Trump Organization.


Ivanka Trump, Trumps oudste dochter

ivanka-trump-trumps-eldest-daughter

Ivanka Trump is Donald Trumps tweede kind en één van zijn belangrijkste adviseurs. Ze heeft afstand genomen van haar zakelijke banden met de Trump Organization en haar eigen modelabel om naar Washington te verhuizen.


Lara en Eric Trump

lara-trump-and-eric-trump

Lara trouwde met Eric Trump, het derde kind van Donald en Ivana, in 2014. Lara was eerder een personal trainer en producer voor CBS. Eric werkt voor de Trump Organization en was ook actief betrokken bij de Amerikaanse tv-show 'The Apprentice'.


Tiffany Trump, Trumps jongste dochter

tiffany-trump-trumps-youngest-daughter

Tiffany Trump — Donalds jongste dochter en enige kind met zijn tweede vrouw Marla Maples — is 23 jaar oud en studeerde aan de Universiteit van Pennsylvania. Ze sprak in juli op een Republikeinse bijeenkomst, maar voor de rest houdt ze zich iets meer gedeisd dan de rest van haar familie.


Trump Organization, het moederbedrijf van Trump Hotels, Trump International Reality en nog een aantal bedrijven meer

trump-organization-the-parent-company-of-trump-hotels-trump-international-reality-and-more

Afgelopen november deed Donald Trump afstand van zijn Trump Organization. Op dit moment heeft een team van leidinggevenden en Trumps volwassenen kinderen, voornamelijk Donald junior en Eric, de zeggenschap over het bedrijf.

Onder de holding vallen onder andere Trump Golf, Trump Waikiki hotel, Trump National Doral golf course and hotel, Trump Vegas Hotel, Trump Hotel Chicago, Trump Washington DC golf course en Trump Los Angeles golf course.


Vice-president Mike Pence

vice-president-mike-pence

Mike Pence was gouverneur van Indiana voordat Trump hem als vice-president koos.


Reince Priebus, Trumps stafchef

reince-priebus-trumps-chief-of-staff

Reince Priebus was de voorzitter van het Republikeinse nationale committee. Vlak na de verkiezingen in november werd hij benoemd tot Trumps stafchef.

"Het is een eer om me bij president-elect Trump in het Witte Huis aan te mogen sluiten als stafchef", zei Priebus destijds.


Michael Cohen, Trumps persoonlijke advocaat

michael-cohen-trumps-personal-attorney

Michael Cohen werkt al meer dan tien jaar voor Trump en zal dat ook tijdens zijn presidentschap blijven doen.


Dan Scavino, Trumps assistent en socialmediamanager van het Witte Huis

dan-scavino-trumps-assistant-and-white-house-social-media-manager

Dan Scavino leidt de social media van het Witte Huis en is Trumps assistent. Eerder werkte hij als general manager voor Trump National Golf Club en behoort al jaren tot Trumps intimi. In februari 2016 sloot hij zich aan bij de campagne van Trump.


Corey Lewandowski, Trumps voormalige campagnemanager

corey-lewandowski-trumps-former-campaign-manager

Corey Lewandowski was Trumps campagnemanager tot afgelopen juni. Hij werd ontslagen na een woordenwisseling met Paul Manafort, die toen ook in het campagneteam zat.

Lewandowski werd niet lang daarna door CNN ingehuurd als commentator, maar nam in november ontslag na speculaties over dat hij in de regering van Trump zou plaatsnemen. Dat is overigens nog altijd niet het geval.


Katrina Pierson, voormalig woordvoerder van de Trump-campagne

katrina-pierson-former-trump-campaign-spokeswoman

Katrina Pierson was de woordvoerder van Trump tijdens zijn presidentscampagne. Pierson en een aantal andere voormalige woordvoerders hebben onlangs de non-profit organisatie America First Policies gelanceerd, deze vecht tegen de 'liberale, bevooroordeelde media'.


Actrice Roma Downey en reality-tv producent Mark Burnett

actress-roma-downey-and-reality-tv-producer-mark-burnett

Roma Downey speelde in de jaren '90 serie 'Touched by an Angel' en is de uitvoerend producent en ster van History Channel's 'The Bible'. Ze is tevens de vrouw van 'Apprentice'-producer Mark Burnett.

In december werd bekend dat Burnett Trump hielp bij het plannen van zijn inauguratie.


Vince McMahon, voorzitter van WWE (een Amerikaans media- en amusementsbedrijf gespecialiseerd in professioneel worstelen)

vince-mcmahon-chairman-of-wwe

Vince McMahon is de voorzitten en CEO van WWE. Trump is al jarenlang bevriend met McMahon en zijn vrouw Linda, sinds Trump in de jaren '80 twee worstelevenementen naar New Jersey haalt.


Gary Player, ex-golfer

gary-player-former-professional-golfer

Gary Player is een gepensioneerde golfer uit Zuid-Afrika. Trump is klaarblijkelijk al jaren fan van de golfer. In 2014 wijdde hij een luxe villa aan Player op zijn Trump National Doral golf course.


Bill O'Reilly, Fox News-presentator

bill-oreilly-fox-news-host

Bill O'Reilly is de presentator van 'The O'Reilly Factor'.


Laura Ingraham, Fox News-presentator

laura-ingraham-fox-news-host

Laura Ingraham is een uitgesproken aanhanger van Trump. Daarnaast is ze regelmatig op Fox News te zien als invaller voor de grote sterren als Bill O'Reilly én is ze hoofdredacteur van de nieuwswebsite LifeZette. Deze kwam tijdens de presidentscampagnes van 2016 met complottheorieën over de Clintons.


Eric Bolling, Fox News-presentator

eric-bolling-fox-news-host

Eric Bolling is presentator van het Fox News-programma 'The Five' en auteur van het boek 'Wake Up America'. Deze promootte Trump in juni op zijn Twitter-account.


Sean Hannity, Fox News-presentator

sean-hannity-fox-news-host

Sean Hannity is een bekende Fox News-presentator en werkt voor het radio-programma 'The Sean Hannity Show'.


Fox & Friends, Fox News ontbijtprogramma

fox-and-friends-fox-news-morning-show

Fox & Friends is een ontbijtprogramma gepresenteerd door Brian Kilmeade, Ainsley Earhardt, Steve Doocy, Clayton Morris en Abby Huntsman.


Fox Nation, een opinie-website van Fox News

fox-nation-an-opinion-site-run-by-fox-news

Fox Nation is een opiniërende website van Fox News. Fox omschrijft zelf de website als 'een community waar alle Amerikanen worden aangemoedigd om te delen, discussiëren en debatteren'.


Geraldo Rivera, een Fox News-personality

geraldo-rivera-fox-news-personality

Geraldo Rivera was eerder de presentator van de talkshow 'Geraldo' en een bekend gezicht bij Fox News.

In oktober sloot Rivera zich aan bij verschillende omroepen en televisieproducers die zeiden in hun archieven te duiken na het 'grab em by the pussy'-debacle. Rivera zei in eerste instantie dat hij 'gênant' beeldmateriaal van Trump had, maar kwam hier later op terug.


Greta van Susteren, MSNBC-presentator

greta-van-susteren-msnbc-host

Greta van Susteren is de presentator van 'For The Record' op MSNBC. Ze werkte veertien jaar voor Fox News toen ze afgelopen september afscheid nam.


Mika Brzezinski en Joe Scarborough, cohosts van 'Morning Joe' op MSNBC

mika-brzezinski-and-joe-scarborough-cohosts-of-morning-joe-on-msnbc

Mika Brzezinski en Joe Scarborough zijn twee presentatoren van MSNBC's 'Morning Joe'. Scarborough moet in het programma de meer conservatieve toon vertegenwoordigen, Brzezinski de liberaal.

Brzezinski wees Trumps perswoordvoerder Sean Spicer terecht na zijn eerste officiële persconferentie.


Ann Coulter, een conservatieve schrijfster en commentator

ann-coulter-conservative-writer-and-commentator

Ann Coulter is een politiek commentator, schrijver en spreekt zich uit als conservatief. Zo schrijft ze regelmatig voor website Breitbart en is te zien op Fox News.


Drudge Report, een website die nieuws verzameld

drudge-report-a-news-aggregation-website

Drudge Report is een website die het nieuws van de dag op een plek verzameld. De website is overwegend conservatief, en oprichter Matt Drudge is een aanhanger van Trump.


Piers Morgan, redacteur voor Mail Online

piers-morgan-editor-at-large-for-mail-online

Piers Morgan is een presentator van de Britse ochtendshow 'Good Morning Britain' en redacteur voor het Amerikaanse Mail Online.

Morgan is een goede vriend van Trump. Zo belde Trump na de verkiezingen meer met Morgan dan met de Britse premier Theresa May.


Team Trump, het officiële account voor aanhangers van Trump

team-trump-the-official-account-for-updating-trumps-supporters

Het Team Trump-account plaatst updates en nieuws over Trump. Het account wordt niet gerund door Trump zelf, maar zijn tweets worden wel regelmatig geretweet.


Diamond and Silk, vloggers en Trump-aanhangers

diamond-and-silk-vloggers-and-trump-supporters

Diamond and Silk — ook wel bekend als Lynette Hardaway en Rochelle Richardson — werden bekend als de 'Stump for Trump'-dames dankzij hun YouTube-video's. Het stel klom in december 2015 bij Trump op het podium tijdens een bijeenkomst in North Carolina.


Katrina Campins, voormalig deelnemer aan 'The Apprentice' en Trumps plaatsvervanger

katrina-campins-former-apprentice-cast-member-and-trump-surrogate

Katrina Campins, die deelnam aan het eerste seizoen van Trumps tv-programma 'The Apprentice' omschrijft zichzelf als 'vastgoedmagnaat' en Trumps plaatsvervanger.

LEES OOK: De 5 van Trump: dit moet je weten over de kinderen van de Amerikaanse president