Een bedrijf leiden is een stressvolle baan, zeker als je de CEO van een grote onderneming bent.

Die hoge stress kan leiden tot onconventionele dagelijkse gewoonten. Dit zijn enkele van de meest ongebruikelijke routines van internationale CEO’s:


1. Om 3.30 uur opstaan en beginnen aan een training van 90 minuten

CEO’s staan erom bekend dat ze vroeg opstaan: Tim Cook van Apple en de Britse ondernemer Richard Branson van de Virgin Group staan allebei rond 5 uur ’s ochtends op.

Maar Josh York, de 40-jarige CEO van de Amerikaanse leverancier van fitnessapparaten Gymguyz, gaat nog een stapje verder en begint de dag om half vier ’s morgens, vertelde hij aan Fortune.

Na een koude douche begint hij aan een fitnesstraining van anderhalf uur, gevolgd door een ijsbad van drie minuten.


2. Bob Iger van Disney traint het liefst in een donkere kamer met de tv op mute

Disney CEO Bob Iger. Foto: Chip Somodevilla via Getty Images.

CEO Bob Iger van Disney doet 's ochtends aan fitnesstraining in een donkere kamer, zegt hij in een Masterclass over 'Je tijd effectief gebruiken'.

Hij zet een tv aan zonder geluid tijdens zijn training, zodat hij ernaar kan kijken, terwijl hij zijn eigen muziek luistert.

"Het is meerdere opzichten mijn meest creatieve moment van de dag", zegt Iger.


3. Een theelepel IJslandse levertraan met zwarte koffie om de dag mee te beginnen

Mikael Berner, CEO van techbedrijf Edison Software, begint zijn dag met een dosis IJslandse levertraan. Dat is een bron van omega-3 vetzuren, vitamine A en vitamine D. Het zou de gezondheid van het hart en de cellen ten goede komen.

Deskundigen waarschuwen om niet meer dan één eetlepel per dag te nemen om te voorkomen dat je te veel vitamine A binnenkrijgt.


4. Of als je Elon Musk bent, begin je de dag met het eten van een donut

Elon Musk. Foto: Taylor Hill/Getty Images.

CEO Elon Musk van Tesla kiest voor een suikerrijke start van de dag.

In een bericht op X stond dat suiker vergif is. Musk antwoordde: "Ik eet elke ochtend een donut. Ik leef nog steeds."


5. Het dieet vanMark Zuckerberg telt 4.000 calorieën per dag

Mark Zuckerberg traint MMA. Foto: Photo by Mark Zuckerberg / Instagram.

Topman Mark Zuckerberg van Meta gaf op Threads aan dat hij ongeveer 4.000 calorieën eet om zijn intensieve mixed martial arts en jiujitsu-training te ondersteunen.

Een ander populair dieet bij succesvolle CEO's is alleen eten op specifieke momenten van de dag - intermittent fasting heet dat.


6. Een middagdutje doen op kantoor

Robin Zeng is de CEO van CATL, 's werelds grootste fabrikant van batterijen voor elektrische auto's. Dat leverde hem de naam van China's "Battery King" op. Zeng doet volgens een interview met de FT dagelijks een dutje tussen de middag op kantoor.

Sommige experts raden korte dutjes van 20 tot 30 minuten aan om de concentratie te verbeteren en vermoeidheid tegen te gaan.


7. Twee uur meditatie per dag

De Amerikaanse techondernemer Jack Dorsey, die momenteel financieel dienstverlener Block leidt, hield zich aan een strikt gezondheidsschema dat hem in staat stelde het vol te houden toen hij CEO van Twitter was. Elke dag liep hij zeven kilometer, mediteerde hij twee uur en at hij maar één maaltijd.

Dorsey is een groot voorstander van meditatie. In 2018 nam hij deel aan een 10-daagse meditatie-retraite waar hij elke dag bijna 17 uur mediteerde.

"Het is extreem pijnlijk en veeleisend fysiek en mentaal werk," zei hij destijds in een thread op Twitter.


8. Een massage net voor middernacht

Als een boek lezen en mediteren nog niet ontspannend genoeg is, dan heeft Steven Barlett nog een alternatief. Barlett is een voormalige CEO die nu de podcast Diary of A CEO verzorgt. Hij neem steevast een massage om 23.00 uur.

"Ik krijg vaak massages in de avond - het klinkt gek, maar meestal komt mijn masseuse om 23.00 uur langs," vertelde hij aan The Telegraph.


9. Tobias Lutke van Shopify zegt dat hij nooit later dan 17.30 uur werkt.

Terwijl sommige CEO's opscheppen over hun lange werkdagen en slapen op de werkvloer, zei CEO Tobias Lutke van e-commerce platform Shopify dat hij nooit later dan 17.30 uur werkt.

"De enige keren dat ik meer dan 40 uur per week werkte, was toen ik daar een brandend verlangen naar had. Ik heb ongeveer 8 uur slaap per nacht nodig," zei hij in een bericht op Twitter, nu X.

LEES OOK: Ik veranderde 3 dingen in mijn routine om een ochtendmens te worden, en het maakte me een betere baas